resa

LISTA: De 10 billigaste länderna att besöka just nu: ”Miljöombyte”

De 10 billigaste länderna i Europa att besöka just nu: ”Miljöombyte”.

FOTO: Marco Brivio/Alamy Stock Photo/TT, Talip Demirci/AA/TT
Med rådande ekonomisk situation kan det vara svårt att resa utomlands utan att spräcka budgeten.
Men det finns fortfarande platser där resenärer kan uppleva fantastisk kultur, läckra maträtter och imponerande sevärdheter utan att betala för mycket.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Går över tågspåret – hårsmån från att mosas
0:25

Efter reklamen: Går över tågspåret – hårsmån från att mosas

(0:25)

Slå på ljud

De höga bränslepriserna har gjort flygresorna dyrare, och den svaga kronan gör att utgifterna på resmålet också lätt sticker iväg. Men korta flygsträckor inom Europa har inte ökat lika mycket i pris som långresor, och om man väljer att resa till ett land som inte använder Euro eller Dollar som valuta så är hotellet, maten och transporterna på resmålet ofta också betydligt billigare för oss svenskar än i många andra länder.

Prag i Tjeckien är en storstad som älskas av svenskarna.

Prag i Tjeckien är en storstad som älskas av svenskarna.

FOTO: Marco Brivio/Alamy Stock Photo/TT

Från vackra stränder i Montenegro, Polen, Albanien och Bulgarien till vacker natur och kulturupplevelser i Nordmakedonien, Rumänien, Tjeckien och Egypten så har dessa länder alla något unikt att erbjuda resenärer. Men det är inte bara stränderna, naturen och kulturen som gör dem attraktiva för svenska turister.

Stranden i polska Sopot. Hit rekommenderas svenska resenärer att åka – det är inte speciellt långt från Sverige heller.

Stranden i polska Sopot. Hit rekommenderas svenska resenärer att åka – det är inte speciellt långt från Sverige heller. Här blickar man ut över Östersjön.

FOTO: Michal Fludra/NurPhoto/Shutterstock Editorial/TT

- Under rådande ekonomiska situationer är det enkelt att glömma bort att ta tid för sig själv och få miljöombyte. Men man behöver inte tro att det ska kosta skjortan att få lite kvalitetstid med en utlandssemester, det finns många ställen som är billiga att besöka och som har en otrolig variation i vad de har att erbjuda, säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Antalyakusten i Turkiet är en favorit. Ett klassiskt uppskattat resmål för svenskarna.

Antalyakusten i Turkiet är en favorit. Ett klassiskt uppskattat resmål för svenskarna.

FOTO: Talip Demirci/AA/TT

tio billiga länder som är värda att åka till just nu

  • Näraliggande Polen har vackra stränder och prisvärda spa-upplevelser i Sopot. Landet har även en rik historia och kultur, fantastisk mat och dryck samt många vackra städer och landskap som gör det till ett perfekt resmål för alla som vill utforska och uppleva Europas mångfald.

  • Bulgarien lockar med populära sandstränder i Burgas och Varna, och är enkelt ta sig till med charterbolagens direktflyg – landet erbjuder även naturupplevelser, rik kultur och traditionell mat.

  • Montenegro är granne med Kroatien och bjuder på samma vackra stränder och turkosblått hav, samt även fantastisk natur med dramatiska bergslandskap, en rik kultur och spännande historia.

  • Mellan Montenegro och Grekland hittar du Albanien som har en outforskad skönhet med orörda stränder, vackra berg och en fascinerande historia som sträcker sig över flera århundraden.

  • Besök Nordmakedonien för att uppleva en rik kultur och historia, fantastisk mat och vacker natur, inklusive Ohridsjön som är med på UNESCO:s världsarvslista.

  • Serbien är en idealisk destination för den som vill uppleva en blandning av tradition och modernitet, med spännande nattliv, välbevarad historia och gästfrihet som är svår att överträffa.

  • Besök Rumänien för att utforska bergskedjan Karpaterna, Transsylvanien med dess vampyrslott, den legendariska Donau-deltan och mycket mer.

  • Antalyakusten i Turkiet är en populär charterdestination med sina oändliga sträckor av sandstränder och kristallklart vatten. Men det finns mer att upptäcka än bara de vackra stränderna – besök vackra vattenfall, utforska antika ruiner, och bada i heta källor i Pamukkale.

  • Tjeckien är känt för sin vackra arkitektur, rika kultur och fantastiska öl. Landet har också många historiska platser och museer som ger besökarna en inblick i dess rika historia och kultur.

  • Egypten lockar besökare från hela världen som flockas till Röda havets stränder och korallrev, och med smidigt charterflyg direkt från Sverige är det enkelt att ta sig dit. Men det finns mycket mer att upptäcka i detta fascinerande land. Från antika ruiner till livliga basarer och en rik kulturhistoria är Egypten ett spännande resmål för alla som vill känna historiens vingslag.

SAMMANSTÄLLNING: TICKET

FOTO: Michal Fludra/NurPhoto/Shutterstock Editorial/TT, Talip Demirci/AA/TT, Marco Brivio/Alamy Stock Photo/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN