Lisas obotliga sorg – valde att stänga av sonen Josefs respirator

Lisa Kilkenny och Joseph Whitchurch

Lisa fick alla föräldrars mardrömsbesked.
Händelsen på juldagen har förändrat familjen för all framtid.
– Hans bröder var i total chock, säger hon.
0:50

Efter reklamen: Kör in på en grusväg – blir mordhotad med pistol

(0:50)

Slå på ljud

Det var juldagen 2020 och Joseph Whitchurch, 16, hade avnjutit en trevlig middag med familjen. Firandet skulle fortsätta med ett par drinkar hemma hos en vän som bodde i närheten.

Men innan han kom dit hamnade han i gräl med vännen Jake Rollinson, 21, över en skuld på 500 kronor. Grälet eskalerade och Jake tog fram en kniv och högg Joseph upprepade gånger.

– Det knackade på dörren och jag trodde att det var Joseph som kom hem för att berätta att han råkat somna hos sin kompis. Till min fasa såg jag en orolig och chockad polis som försökte förklara att Joseph blivit knivhuggen och att jag måste ta mig till sjukhuset, säger Josephs mamma Lisa Kilkenny till The Sun.

Lisa Kilkenny

Josephs mamma Lisa Kilkenny berättar om det fruktansvärda mordet på sonen.

Nottinghamshire Police / SWNS

Mammans sorg – tvingades stänga av respiratorn

Med en klump i halsen och en känsla av illamående åkte hon med polisen till sjukhuset. När hon kom fram såg hon att sonen Joseph opererats. Det kändes som att hjärtat skulle sprängas och längs kinderna rann tårarna okontrollerat.

Hon bönade och bad att sonen skulle klara sig. Men ingen hörde hennes böner. När läkarna kom fram och sa att Joseph var hjärndöd förstod hon att hon var tvungen att farväl. Lisa bestämde sig för att man skulle stänga av maskinen som höll honom vid liv.

– Hans bröder var i total chock. Sorgen påverkar fortfarande deras unga liv. De var så nära varandra och såg verkligen upp till sin storebror. Han hade varit med ända sedan deras födsel och utvecklat ett starkt band.

Joseph Whitchurch

Joseph Whitchurch älskade musik, matlagning och att tillbringa tid med småbröderna.

Nottinghamshire Police / SWNS

17-åring döms till fängelse för polismord

Se klippet här!

”Vårt liv har förändrats för all framtid”

Jake Rollinson dömdes till livstids fängelse i mars. Han dömdes även för langning av kokain, cannabis och för att ha ljugit i rätten. Även hans flickvän, Lorna Richardson, 26, dömdes till två års fängelse för att ha ljugit i rätten.

– Att ens barn dör är så fruktansvärt, men att också behöva bearbeta det faktum att någon brutalt knivhuggit ditt älskade barn är på en annan nivå. Hur kan en annan människa göra något sånt? Det är för mycket för mitt hjärta att förstå.

– Genom att dela med mig av min upplevelse hoppas jag att folk förstår hur mycket sorg ett knivmord kan orsaka och hur liv som vårt förändrats för all framtid.

Joseph Whitchurch

Joseph Whitchurch, 16, blev brutalt knivhuggen till döds på juldagen 2020.

Nottinghamshire Police / SWNS

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Foto: Nottinghamshire Police / SWNS

SENASTE NYTT!