Linnéa Claeson anklagas för att göra reklam för vodka: ”Inte betalt”

Linnéa Claeson
Exklusivt

Flera personer anklagar aktivisten Linnéa Claeson för att kapitalisera på hbtqi-kampen efter en intervju i samarbete med Absolut vodka.
Nu svarar hon på den hårda kritiken.
– Jag har inte fått betalt och det finns inte något kommersiellt samarbete med något företag, säger hon till Hänt.
Slå på ljud

Influencern, juristen och aktivisten Linnéa Claeson medverkade nyligen i Fredrik Robertssons, jämställdhetsambassadör för Absolut Vodka, intervjuserie Express Yourself på Instagram.

Intervjuseriens syfte är att lyfta människor som inte är rädda för att uttrycka sina åsikter och det var också därför som Linnéa Claeson bjudits in.

– Jag tror på en fri värld, där människor kan älska vem de vill, se ut hur de vill och göra vad fan de vill, säger hon i sin presentation.

Linnéa Claeson

Linnéa Cleason fick hård kritik efter sin medverkan i intervjuserien ”Express Yoursel” som görs i samarbete med Absolut vodka.

SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

Anklagas för att kapitalisera på hbtqi-kampen

Men många ställer sig tveksamma till Linnéa Claesons medverkan. Intervjuserien är markerad som ett betalt samarbete med Absolut Vodka och flera personer tycker att hon kapitaliserar på hbtqi-kampen genom att göra reklam för sprit.

”Hur resonerar du när du använder dina plattityder om oss hbtq-personer för att göra reklam för vodka? Har du tagit någon form av hänsyn till att vi hbtq-personer oftare än andra har alkoholproblem? Hur mycket tjänade på denna reklam, eller så kallade samarbete?” skriver en person.

”Så många HBTQ-personer och kvinnor som har blivit skadade av alkohol på olika sätt. Express yourself med starksprit, vad händer här näst nätcasinoreklam eller?” skriver en annan.

Linnéa Claeson försvann från rampljuset – så lever hon idag

Svarar på kritiken: ”Jag har inte fått betalt”

Linnéa Claeson har i ett inlägg på Instastory förklarat att hon inte fått för betalt för sin medverkan och att hon enbart ställt upp för att hon delar Fredrik Robertssons engagemang för hbtqi-frågor och insamlingen till Regnbågsfonden.

Hon upplever att kritiken upphörde så fort hon förklarade hur det låg till. Det säger hon till Hänt.

– Frågorna som uppstod handlade huruvida jag fått betalt för att vara med i intervjun och det stämmer helt enkelt inte. Jag har inte fått betalt och det finns inte något kommersiellt samarbete med något företag. Efter jag kommunicerade det på mina sociala medier så dog samtalet ut, för då har jag svarat på den frågan och det känns utrett och klart, säger Linnéa Claeson.

Även om du får betalt eller inte, du upplever inte att du gör reklam för sprit?

– Jag har inte fått betalt och har inget avtal med något kommersiellt företag. Jag var med i en intervju med min kompis Fredrik och för hans engagemang för hbtqi-rättigheter och jag jobbar inte med något företag.

Intervjuserien är ju ändå i ett betalt samarbete med Absolut vodka?

– Fredrik har ju sitt jobb, men det har ingenting med mig att göra och jag är med för att stötta hans kamp för hbtqi-frågor.

Absolut vodka

Linnéa Claeson säger att hon inte fått betalt för att medverka i intervjuserien och hävdar att kritiken slutade så fort hon förklarade hur det låg till.

Igor Golovniov/SOPA Images/Shutterstock

LÄS OCKSÅ: Norska sexguiden får hård kritik – funktionshindrade utesluts

LÄS OCKSÅ: 27-åriga Caitlin röker marijuana nära barnen: ”Blir en bättre mamma”

Foto: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet, Igor Golovniov/SOPA Images/Shutterstock

SENASTE NYTT!