Lena Hallengrens privata liv – orden om dottern Klara, 17

Lena Hallengren, Jonas Hellberg och dottern Klara

Lena Hallengren försöker kombinera ett intensivt yrkesliv med ett tryggt familjeliv.
Men det är allt annat än lätt – och under åren har det många gånger varit tufft.
– Visst var det hemskt när man lämnade ett gråtande barn klockan sex på morgonen, säger hon till Svensk Dam.

Socialminister Lena Hallengren, 48, lever mitt i den politiska smeten. Tv-framträdanden varvas med presskonferenser och hanteringen av en ständigt pågående coronapandemi.

Utanför det intensiva jobbet finner hon styrka hos sin familj. Född och uppvuxen i Kalmar har hon alltid känt en förkärlek till staden, även om hon för det mesta arbetar i Stockholm. I tidigare intervjuer har hon pratat om kampen med att pendla flera dagar i veckan.

– Visst var det hemskt när man lämnade ett gråtande barn klockan sex på morgonen. Jag är väldigt familjekär och det är ju en uppoffring, men samtidigt gör jag ju det för att jag tror att samhället blir bättre, sa Lena Hallengren i en intervju med Svensk Dam 2020.

Lena Hallengren

Socialminister Lena Hallengren under en presskonferens om coronapandemin.

Henrik Montgomery/TT

Lena Hallengrens fina ord om maken Jonas

Maken Jonas Hellberg, 43, är också politiskt lagd. Paret träffades för första gången när de arbetade tillsammans på SSU i Stockholm 2000. Året efter gifte de sig och bosatte sig i Huddinge, men bestämde sig sen för att leva ett lantligare liv i det småländska Kalmar.

– Jonas är väldigt rolig och kreativ. Man måste ha roligt tillsammans och dela samma intressen. Sedan pratar vi förstås inte politik hela tiden, men vi delar samma värderingar och syn på livet. Det är viktigt.

Lena Hallengren och Jonas Hellberg har dottern Klara, 17, och sonen Olle, 13, tillsammans.

Lena Hallengren och Jonas Hellberg

Lena Hallengren och Jonas Hellberg träffades när båda arbetade på SSU i Stockholm 2000. De gifte sig och fick barnen Klara, 17, och Olle, 13.

Jessica Gow/TT
KÄMPIGT Ulf Kristerssons svåra tid med frun Birgitta Ed

Instagrambilderna med dottern Klara: ”Högtidlig känsla”

Dottern Klara syns även på flera bilder på Lena Hallengrens Instagram. I samband med kyrkovalet förra året passade mor och dotter på att ta en bild ihop för att föreviga det stora ögonblicket.

”En högtidlig känsla att min dotter fick rösta för första gången i dag. Vi gick röstlokalen tillsammans för att rösta i kyrkovalet” skrev Lena Hallengren i inlägget.

Och i julas tittade de fram igen. Den här gången för att önska alla en god jul. I kommentarsfältet var det flera personer som tyckte att mor och dotter var väldigt lika varandra.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Viktigaste för mig är att min familj mår bra”

Trots Lena Hallengren har en tung roll som socialminister försöker hon se till att vara ledig på helgerna. I en intervju med Hemtrevligt för två år sedan berättade politikern om vikten av att kunna prata om andra saker än jobb.

– Det viktigaste för mig är att min familj mår bra. Att vara 40 mil bort om det händer jobbiga saker på hemmaplan kan verkligen rubba mina cirklar. När jag är ledig kopplar jag i vanliga fall av genom att bjuda hem vänner på middag, men så här i coronatider blir det tyvärr mycket mindre av det.

LÄS OCKSÅ: Magdalena Andersson svåra val – okända förflutna

LÄS OCKSÅ: Louise Erixon om tuffa uppbrottet från Jimmie Åkesson

Foto: Instagram, Henrik Montgomery/TT, Jessica Gow/TT

SENASTE NYTT!