ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Leila misshandlade sin styvson – filmade när han låg döende: ”Trauma”

17 mar, 2023 
Leila Borrington döms till dråp efter att ha filmat sin döende styvson.
Styvmamman Leila misshandlade och filmade när treårige sonen låg döende.
Sedan skickade hon videon till pappan.
Nu frias 23-åringen från mordanklagelserna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Enorm vithaj tar sig in i dykarburenBrand logo
Enorm vithaj tar sig in i dykarburen

Leila Borrington, 23, slog sin treårige styvson Harvey Borrington i huvudet upprepade gånger i bostaden i Nottinghamshire, England, den 7 augusti 2021.

Lilla Harvey, som led av autism, blev medvetslös av slagen, men i stället för att ringa ambulans valde styvmamman att filma honom för att sedan skicka video till pappan med texten: ”varför händer det här mig?”.

Videon, inspelad på Leilas mobiltelefon, visar hur sonen ligger medvetslös på golvet och hur hon tar tag i hans vänstra arm, lyfter upp den och låter den sedan falla mot golvet.

Harvey dog sedan på sjukhuset två dagar senare av skadorna.

Hävdade sin oskuld

I rätten hävdade Leila att hon aldrig skadat Harvey, utan att han ramlat från en soffa och slagit huvudet, men åklagarens bevis kunde tillbakavisa styvmammans påståenden.

Leila Borrington frias dock från mordanklagelserna, men döms till 15 års fängelse för dråp, misshandel och vållande till kroppsskada, enligt brittiska BBC.

Annons

Harveys biologiska mamma är förkrossad över händelsen.

– Att få det bekräftat att Harvey före sin död hade blivit överfallen av Leila Borrington kommer att vara ett livslångt trauma för mig, en återkommande mardröm som jag aldrig kommer att kunna vakna ur", säger hon i rätten.

Biologiska mamman grät

Enligt BBC grät biologiska mamman när hon beskrev sonens funktionsnedsättning som gjorde att han inte kunde berätta för henne om övergreppen från styvmamman.

Polisen Simon Harrison berättar också att fallet har plågat honom.

– Alla barns död är en tragedi, men det är något speciellt hemskt med fall av den här karaktären. Som polis är jag glad över att rättvisa nu har skipats, men jag är medveten om att inget fängelsestraff på ett adekvat sätt kan återspegla den smärta och ångest som Harveys familj känner.

FOTO: NOTTINGHAMSHIRE POLICE

Annons