leif gw persson

Leif GW Persson om oväntade arvet till barnen: Finns inga hinder

Leif GW Persson med Kim Persson, barnbarnen Malakai och Francis Vimmel.

FOTO: TT
Leif GW Perssons förmögenhet fortsätter att växa.
Nu avslöjar han det enorma arvet han vill lämna efter sig till barnen när han dör.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinnan blir överfallen på gymmet
0:59

Efter reklamen: Kvinnan blir överfallen på gymmet

(0:59)

Slå på ljud

Under söndagen fyller Leif GW Persson 78 år, men än är han pigg och aktiv med flera intressen och jobb. Han är en av Sveriges mest kända profiler och dyker regelbundet upp i tv-rutan som expert på brott och samhällsfrågor i TV4:s Nyhetsmorgon.

När han besöker youtubern David Kringlund för ett samtal har han dock tagit en mer avslappnad roll. Han berättar om livet utanför jobb och offentlighet – och om hur han njuter av livet på bästa sätt.

I intervjun avslöjar han också det oväntade arv han planerar att lämna efter sig till barnen.

Gåvan till barnbarnet värt 25 miljoner kronor

Det är inte första gången som Leif GW Persson pratar om dyra gåvor som han ger till fru, barn och barnbarn. Tidigare avslöjade kriminologen att han skrivit över sitt vinproducerande bolag GW Productions på frun Kim Persson, 66. Hon är numera rikast i familjen, menar GW.

Men den dyraste gåvan han gett bort fick barnbarnet Malakai Vimmel, 12. Det handlar om bolaget Malakai & Cyrus investment partners AB som de startade tillsammans. Idag är bolaget värt 25 miljoner kronor.

– Det är en lysande jävel, det är min favorit. Han är väldigt intresserad av det finansiella så jag startade ett bolag åt honom. Han och hans kompis som är ungefär lika gammal. Han är tolv år. Jag sa: ”Morfar ska ge dig ett bolag så ska jag hålla dig informerad löpande om våra placeringar”, berättade Leif GW för Expressen.

Leif GW Persson och youtubern David Kringlund.
FOTO: Youtube

Oväntade arvet till barnen

För David Kringlund berättar han om det arv han kommer att lämna efter sig när han dör. Det handlar om 77-åringens enorma vinsamling.

– Jag köper viner som jag vill dricka medans jag lever och så småningom har jag blivit förtjust i allt för många. Om jag ska konsumera det där själv får jag hålla på hela tiden och bli sådär 150 år, vilket jag inte kommer bli, säger han.

Som tur är har barnen ärvt vinintresset från sin pappa.

– Jag har sex barn och de är vinintresserade och kan de dessutom få gratis av pappa finns det inga som helst hinder, säger han och fortsätter:

– Med jämna mellanrum tar jag ner dem i vinkällaren och säger "Bär med er vad ni vill ha" förutom det som jag har avskilt. Det finns vissa som jag inte skulle drömma om att ge bort.

FOTO: TT/Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN