Laurel, 3, föddes ut och in – överlevde mirakulöst: ”Skapade en oro”

Kelly och Laurel Phizacklea

Laurel Phizacklea föddes med flera organ utanför kroppen.
Hon överlevde mirakulöst – och efter en omfattande operation kan hon äntligen leva ett normalt liv.
– Det kändes för bra för att vara sant, säger hennes mamma Kelly.

Kelly Phizacklea såg fram emot att bli mamma. Hon var i tredje månaden och var på en sedvanlig ultraljudsundersökning. Då fick hon chock när läkaren meddelade att barnet i magen förmodligen inte skulle överleva.

Läkaren sa att hon drabbats av exomphalos, även kallat omphalocele, vilket innebär att några av barnets organ stannar utanför magen. Vanligtvis går det att operera, men barnet som låg i Laurels mage hade en så pass avancerad utbuktning att det skulle bli svårt att rädda.

– En exomphalos uppstår när magmusklerna inte stänger ordentligt och några av magorganen stannar utanför, säger Kelly Phizacklea till Ely Standard.

Laurel Phizacklea

Laurel Phizacklea föddes med magen, levern och tarmarna utanför magen. De var täckta av en tunn säck. Trots alla läkarna inte trodde att hon skulle överleva födseln gjorde hon just det och är nu tre år gammal.

Facebook

Laurel överlevde mot alla odds

Sju månader senare föddes dottern Laurel Phizacklea. Magen, levern och tarmarna syntes utanför magen, täckta av en tunn säck.

Den lilla flickan fick inleda livet på jorden med att ligga i en respirator. Hon överlevde mot alla odds. Däremot var det oklart hur livet skulle bli, och om det skulle uppstå framtida komplikationer.

– När vi kom hem från sjukhuset ställde vi oss frågan om vi någonsin skulle kunna leva ett normalt liv igen, säger Kelly Phizacklea.

Sean, Lauren och Kelly

Laurel överlevde mirakulöst. Familjen var dock oroliga för att de aldrig skulle kunna leva ett normalt liv. Men återigen hade de fel. Efter en omfattande operation sydde man in organen i kroppen och i dag är Laurel frisk.

Facebook

Omfattande operation: ”Tvungen att göra om allt”

Nu har det gått tre år. Efter flera omfattande operationer är Laurel Phizacklea helt återställd. Organen på utsidan finns nu på insidan.

– Alla hennes organ var helt på fel plats inuti kroppen, så kirurgen var tvungen att göra om allt, ta ut allting, sätta det på rätt plats och sy ihop henne.

Laurel Phizacklea kan nu göra det som hon aldrig har kunnat göra förut, hon kan njuta av livet till fullo.

Lauren Phizacklea

Lauren Phizacklea har opererats flera gånger. Magen, tarmarna och levern har nu stoppats in i kroppen, satt organen på rätt plats och sytts igen.

Privat

Överlycklig efter operationen

Operationen gick till och med så bra att hon kunde lämna sjukhuset efter bara en vecka, trots att läkaren sagt att det skulle sex till åtta veckor.

För mamma Kelly och pappa Sean Phizacklea har livet tagit en ny vändning. Att få se sin dotter springa runt, glad och tillfreds med livet, är en syn som de aldrig kommer släppa från minnesbanken.

– Att hon kom hem så snabbt skapade en oro. Det kändes för bra för att vara sant. Vi var tvungna att påminna henne om att hon varit med om en stor operation och behövde lugna ned sig, säger Kelly Phizacklea.

Laurel Phizacklea är överlycklig efter operationen.

– Nu har hon kommit till en fas där hon gillar att visa upp sin nya mage.

HJÄLTE 6-åriga pojken räddade systerns liv i hundattacken
Kelly och Laurel Phizacklea

Kelly var orolig att det hade gått lite för bra efter operationen och var på sin vakt. Men Laurel verkar må bättre än någonsin och är överlycklig och vill ofta visa upp den nya mage.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Annelie, 53, var orolig för framtiden – fick dubbel triss i barnbarn

LÄS OCKSÅ: Här är namnen varken du eller ditt barn får heta

Foto: Facebook, Privat

Senaste nytt