Laura, 31, kastar kläderna för att rädda klimatet: ”Vi bryr oss”

Laura Amherst

Laura Amherst kastar kläderna för att rädda klimatet.
Många anser att det bara är en uppmärksamhetsgrej – något klimataktivisten dementerar.
– Jag gör det för att rädda planeten, säger hon till Daily Mail.
David Sundin berättar om sitt shoppingberoende i en intervju med Carina Bergfeldt
Slå på ljud

Klimataktivisten Laura Amherst, 31, från Brighton tänker inte sluta kämpa för att skapa en bättre planet för kommande generationer. Tidigare i år anslöt hon och pojkvännen Leon Harris sig till gruppen Extinction Rebellion, även kallad XR.

Sedan dess har de varit med i flera protester riktade mot företag som de anser inte tar klimathotet på allvar, i hopp om att de ska ändra uppfattning och erbjuda en klimatsmartare produktionslösning.

Laura Amherst har även valt att kasta kläderna när hon demonstrerar. Tidigare i år uppmärksammades hon när hon dansade naken under en protestaktion vid korsningen Oxford Circus.

Lauren Amherst

Lauren Amherst, 31, tillhör aktivistgruppen Extinction Rebellion och har valt att gå barbröstad när hon demonstrerar.

DARU

”Jag får inte betalt”

I början av septemer sågs hon igen, den här gången sittandes naken på marken, sjungandes på en kampsång.

– Jag gör det för att rikta uppmärksamhet till klimatkrisen som vi står inför. Att dansa barbröstad ger en härlig energi till protesten och det var också en väldigt kroppspositiv handling, sa Laura Amherst till Daily Mail efter demonstrationen och fortsatte:

– Flera människor, framför allt kvinnor, kom fram efteråt och hyllade mig. Jag får inte betalt för det här och jag gör det inte för uppmärksamhet, utan jag gör det för att rädda planeten.

Gruppen anklagas för allvarlig olycka

Aktivistgruppen har kopplats till flera uppmärksammade protester det senaste året. Bland annat har gruppen blockerat bilisters framfart på London Bridge, limmat fast sig vid räcken och blockerat korsningar så att trafiken tvingats stanna.

Gruppen anklagas även för att ha orsakat en bilolycka i Hertfordshire, som ledde till att en kvinna i 50 årsåldern fick flyga ambulanshelikopter till sjukhuset. Det rapporterar The Telegraph.

Laura Amherst tycker att det är ett nödvändigt ont som krävs för att regeringen ska lyssna.

– Vi är inga hemska människor, vi är medmänskliga och bryr oss verkligen, säger hon till The Sun och fortsätter:

– Vi vill inte behöva göra detta men det är en piss i mississppi jämfört med klimathoten, vad som händer just nu och vad som kommer att hända i framtiden.

Laura Amherst

Laura Amherst anslöt sig till aktivistgruppen tidigare i år och har varit med i flera protester. Nu hoppas hon att regeringen ska lyssna och ta sitt ansvar i klimatfrågan.

Martyn Wheatley / Parsons Media

”Hoppas min dotter känner sig stolt”

Laura Amherst säger till The Sun att hon fått kritik för att hon springer runt barbröstad och protesterar. Flera verkar tro att hon gör det för uppmärksamhet och att hon vill bli någon slags influencer.

I själva verket handlar det om att vara en bra förebild för den yngre generationen.

– Jag hoppas att min dotter känner sig stolt över vad jag åstadkommit när hon blir äldre. Jag vill se till så att hon får en lycklig barndom och jag är djupt orolig för hur hennes liv kommer att bli.

Laura Amherst

Laura hoppas att allt slit ska leda till att dottern får ett bättre liv. ”Jag vill se till så att hon får en lycklig barndom”.

DARU

LÄS OCKSÅ: Getingarna taggade på Sverige – gaddar ihop sig och tar över sommaren

LÄS OCKSÅ: Fyra ovanor som gör att du får låg självkänsla

Foto: DARU, Martyn Wheatley / Parsons Media

FRÅN FÖRSTASIDAN