Lättklädda badtrenden gör comeback: ”Borde vara förbjudet”

Fredrik af Klercker, Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Peter Siepen.
Exklusivt

Det trådfattiga badplagget speedos ser ut att vara tillbaka i Skandinavien.
Badtrenden sågas av stilexperten Fredrik af Klercker och soldyrkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström – men hyllas av Peter Siepen.
– Det kommer ligga ett par speedos på min kista, säger Peter Siepen.

Videon kunde inte hittas

Enligt Graham Addinal, moderedaktör på danska modemagasinet Dossier, kommer speedos att bli den stora trenden i sommar. En av orsakerna tror han beror på coronapandemin och att män när en dröm om att få komma ut och äntligen visa upp sig igen. Det skriver DR.

För många kanske det leder till traumatiska barndomsminnen när ens pappa gick runt på stranden och planlöst vandrade runt i de små badbyxorna.

Stilexperten Fredrik af Klercker, 50, som driver podcasten ”Stiljournalen” tillsammans med Filip Strömbäck, blir inte överlycklig när han får höra att speedos eventuellt är tillbaka som sommartrend.

– Trender är cirkulära. De kommer och går och det är klart att speedos kommer tillbaka förr eller senare. Nu för tiden är alla mer måna om sin hälsa, så de som har hälsosamma kroppar kanske vill visa upp dem? Det kan vara en aspekt, säger Fredrik af Klercker.

Personligen kommer han inte anamma trenden.

– För att använda diplomatiska ord, jag tycker inte det är speciellt snyggt och personligen har jag inte kroppen för det heller. Jag vet inte riktigt vad man ska ha för kropp för att passa i dem? Jag förstår mig inte på dem.

Fredrik af Klercker

Stilexperten Fredrik af Klercker är inte överlycklig att speedos trendar igen.

Karin Törnblom/TT

Peter Siepen: ”Aldrig lämnat speedos”

Kändis-dj:n, underhållaren, programledaren, speedos-bäraren och mångsysslaren Peter Siepen, 58, är av en helt annan åsikt. Han och familjen är nyss hemkommen från Spanien och han berättar att han vandrat runt i det varma klimatet iklädd speedos.

När han får höra om speedos eventuella återkomst blir han positivt överraskad och tycker det är kul att trenden som han aldrig lämnat nu fått andra att tänka om.

STOPP I LAGENS NAMN Därför får din bebis inte heta "Snus"

– Det är lite grabbigt. Har man en fysik som inte låter skämmas för sig, varför ska man då dölja den med några ”översizeade” shorts? Vi som känner att vi inte har nånting att dölja går raka i ryggen, klädda i speedos.

Peter Siepen tycker att det trådfattiga plagget är så mycket snyggare och har aldrig fattat grejen med varför man går runt i exempelvis boxershorts.

– Jag har aldrig lämnat speedos. Alltid kört.

– Det kommer jag göra tills jag trillar av pinn. Det kommer ligga ett par speedos på min kista.

Peter Siepen

Peter Siepen älskar speedos och kommer alltid bära dem.

Christian Hylén / Instagram: @cthylen

Mikael ”Soldoktorn” Sandström: ”Borde vara förbjudet”

Mikael "Soldoktorn” Sandström, 62, har tidigare berättat i ”Fördomspodden” att han solat med speedos när han varit helt ensam. Däremot tycker han inte att det är något man bör ha på sig bland andra människor och tycker inte att den eventuella trenden låter speciellt spännande.

– Speedos borde för det första vara förbjudet på män över 50. Det är ju något skrämmande. Det är enbart för privat solning som jag använt speedos, det kan jag säga, säger han till Hänt och berättar att det mest handlat om att få så mycket solbränna som möjligt på kroppen.

– Det är bra att inte ligga helt naken. Det finns delar på kroppen där huden är lite känsligare.

Fredrik af Klercker har andra sommartrender som han hellre ser får större fokus. Exempelvis att människor äntligen kan umgås igen efter coronapandemin.

– Det kommer vara absolut fullt överallt och jag hoppas att folk är påklädda.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström

Mikael ”Soldoktorn” Sandström tycker man borde förbjuda speedos för män över 50 år.

Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: Efter politiken: Så lever Mona Sahlin idag

LÄS OCKSÅ: Norska glädjeruset förundrar svenskarna – därför elsker de dette land

LÄS OCKSÅ: Programledarna i chock när märkliga fetischen avslöjas

Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT, Christian Hylén, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!