Lasse Granqvists hårda kritik efter TV4:s sändningshaveri i EM

Lasse Granqvist

TV4 fick hård kritik för hur de skötte sändningen i samband med Christians Eriksens kollaps på plan.
Nu riktar även Lasse Granqvist, som kommenterade matchen, hård kritik mot kanalen.
– För mig är det fel att bryta sändningen, säger han i Medierna i P1.

En hel fotbollsvärd lämnades i chock när danska Christian Eriksen i slutet av första halvlek under Danmarks premiärmatch drabbades av plötsligt hjärtstopp och kollapsade mitt på fotbollsplanen.

Hur media hanterade situationen efter matchen fick både stort fokus och hård kritik. Inte minst TV4 som valde att helt okommenterat ligga kvar med en överblicksbild från arenan när Christian Eriksen svävade mellan liv och död.

Lasse Granqvist, som kommenterade matchen, är i efterhand kritisk att man inte fortsatte rapporteringen utifrån de bilderna kanalen hade tillgång till.

– Vi ser ju alla de här bilderna, vilket vi inte kommunicerar i sändning. Vi sitter och skakar, vi tror att han är död och helt enkelt borta. De bilderna vi har fått ger den känslan väldigt tydligt, säger han i Medierna i P1.

Lasse Granqvist

Lasse Granqvist är inte helt nöjd med hur TV4 agerade när Christian Eriksen drabbades av plötsligt hjärtstopp.

Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

TV4 bröt för att visa Halv åtta hos mig – Lasse Granqvist kritisk

Strax innan klockan 19 bryter TV4 sändningen och tittarna lämnas kvar i ovisshet. Istället börjar man visa ett avsnitt av Halv åtta hos mig.

– För mig är det fel att bryta sändningen. Man kan gå till nyheterna, men man måste fortsätta rapportera, tycker jag. Som journalist är det min plikt att arbeta i såna här situationer.

ÄNGLAVAKT Doktor Mikaels dom – efter Eriksen kollaps i sändning

Efter händelsen har TV4 pratat internt om hur de ska agera om någon liknande situation uppstår igen.

– Det är inget som händer mitt i natten, alla är ju där och det finns alla möjligheter att göra det här på ett sätt som tar ansvar för publiken.

Christian Eriksen

Christian Eriksen drabbades av plötsligt hjärtstopp i EM-premiären när Danmark mötte Finland

Martin Meissner / POOL

TV4:s sportchef: ”Vi visste ju inte”

Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More, säger till Medierna i P1 att beslutet som fattades kändes rätt i stundens hetta, men att de i efterhand bara kan beklaga hur det blev.

– Vi visste ju inte, vi levde i ovisshet och då togs beslutet att inte gå ut med information kring den ovissheten. Tyvärr så… de 30 minuterna skulle vi fortsatt informera om, säger han.

Enligt uppgifter till Medierna var experterna i studion så tagna av händelsen att de inte ville fortsätta rapportera.

– Jag ska inte säga att vi inte ville sända, alla var väldigt chockade över det som hade hänt. Vi visste som sagt inte. På samma sätt som tittarna inte visste, visste inte vi heller om han levde eller inte. Vi gjorde då bedömningen att inte sitta i studion och spekulera om han levde eller inte, eftersom vi inte hade den informationen. Men givet hur det gick till är vi självkritiska, vi skulle fortsatt med studion, sagt vad vi visste och legat och tittat på bilder och väntat.

Christian Eriksen

Christian Eriksen har opererats och mår efter omständigheterna bra.

TT

LÄS OCKSÅ: Här slår de sönder hjärtstartaren – timmar efter danska stjärnans kollaps

LÄS OCKSÅ: Simon Kjær hyllas över världen för sin insats för Christian Eriksen

Foto: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT,

SENASTE NYTT!