Lavin i Bydalen, Åre: ”Vi söker av massorna”

Skylt för lavinfara.

FOTO: JOAKIM BERGLUND/TT
En lavin har inträffat i Bydalen i Åre kommun.
Larmet kom in vid 15.30-tiden och det är i nuläget oklart om någon skadats eller omkommit.
– Vi bistår med styrkor från Hallen och Järpen som ska dit med snöskotrar, vi har också en insatsledare, säger räddningstjänstens inre befäl.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Taklavinen störtar över familjen
0:30

Efter reklamen: Taklavinen störtar över familjen

(0:30)

Slå på ljud

Det var klockan 15.30 på onsdagen som det inkom larm om en lavin i närheten av skidsystemet i Bydalen i Åre kommun, skriver SVT Nyheter.

– Vi bistår med styrkor från Hallen och Järpen som ska dit med snöskotrar, vi har också en insatsledare på väg för att samarbeta på platsen, säger räddningstjänstens inre befäl, Viktor Brandt.

Lavinen ska ha inträffat ovanför de så kallade ”trädgränsliftarna” på skidanläggningen och uppges vara 30 gånger 50 meter stor med ett snödjup på en dryg meter. Det är oklart hur nära skidspåren den inträffat.

Både fjällräddare och lavinhundar larmades till platsen och sökte av det drabbade området.

– Det är skidspår både in och ut ur området, Vi söker av massorna så att det inte ligger någon under snön, säger Viktor Brandt till SVT.

Räddningsinsatsen var klar strax före klockan 17 och det finns inga uppgifter om att någon person dragits med i massorna enligt Rickard Svedjesten, ordförande för Svenska fjällräddarnas riksorganisation, rapporterar SVT Nyheter.

FOTO: Joakim Berglund/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN