Lärarna hånade 6-åringens dödliga åkomma – nu RASAR mamman

Hånas för sin dödliga åkomma.

Foto: INSTAGRAM/GOOGLE MAPS
En mamma är rasande efter att skolpersonal hånat hennes dotter – samtidigt som de sände på Facebook Live.
Över 12 000 personer såg på medan lärarna gjorde sig lustiga över 6-åringens dödliga åkomma.
– Det är inte Willows fel att hon har trakeostomi, säger mamman Becky Wardiel Daily Mail.

Becky Wardiell, 34, är rasande på sin 6-åriga dotters skola. Under en Facebook Live, som har setts av över 12 000 personer skämtade tre ur skolans personal om dotterns medfödda åkomma, rapporterar Daily Mail

Willow Musgrave, 6 år, är för tidigt född och har nu en inopererad trakeostomi i halsen. Något lärarna gjorde sig lustiga över – när folk kunde höra. Skolan har nu bett mamman Becky Wardiell om ursäkt, men hon har sökt juridisk hjälp för att ta ärendet vidare.

Det var tre kvinnor i skolpersonalen på grundskolan St Andrew’s CofE Primary School, i Kettering, Storbritannien som pratade med varandra. De pratade då om 6-åriga Willow Musgraves trakeostomi, som hjälper den lilla flickan att andas, när en av kvinnorna sa att flickans åkomma ger henne obehag och kväljningar.

Sändes av misstag ut på Facebook – för 12 000 personer

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Vad kvinnorna inte visste om var att hela deras samtal sändes rakt ut på sociala medieplattformen Facebook. Över 12 000 tittare har sett, eller såg klippet i direktsändning, när de gjorde narr av den sjuka 6-åringen Willow Musgraves åkomma.

De tre kvinnorna hade nyligen använt funktionen Facebook Live, ett verktyg där man kan direktsända från sin mobil eller dator, för att informera skolelever om en kommande skolresa.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Grundskolan St Andrew’s CofE Primary School har efter händelsen bett Becky Wardiell om ursäkt. Mamman är däremot rasande. Till Daily Mail berättar den 34-åriga mamman att hon känner sig ”chockad och arg”. Hon söker nu juridisk hjälp för att ta ärendet vidare.

”Du blev ju inte lärare för att byta trakeostomier är ju en sak som är säker”

Det var när skolpersonalen gick igenom en ändring av skolans munskyddspolicy som det då hördes i bakgrunden ett en av lärarna sade att anledningen till ändringen är för att Willow Musgraves ska kunna följa med.

– Ändringen av munskydden är för Willow. Skyddet passar henne inte. Det är verkligen hemskt.

FULL RULLE 37-åriga mamman har 11 barn – är gravid på nytt

En av de andra kvinnorna svarar då att hela situationen får henne att känna obehag.

– Den får mig verkligen att känna obehag. Och kväljningar, syftandes på 6-åringens trakeostomi.

– Jag gillar inte ens att kolla på den, säger en av kvinnorna medan en till svarar snabbt hon instämmer.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

– Nej, inte jag heller. Den är verkligen fruktansvärd.

– Du blev ju inte lärare för att byta trakeostomier är ju en sak som är säker, skämtar en av kvinnorna, medan man kan höra skratt i bakgrunden.

Willow Musgraves fick sin trakeostomi eftersom hon föddes för tidigt. Becky Wardiell fick sin dotter när hon var gravid i vecka sexton. För att få det lilla barnet att överleva opererades en trakeostomi in i hennes hals. Hela operationen var komplex, dyr och framförallt livsavgörande för den lilla flickan. Hon behöver fortfarande i dag hjälp 24 timmar om dygnet.

Mamman Becky Wardiell, 34, är rasande mot skolan.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

– Willow kan inte försvara sig. Det är inte hennes fel att hon har trakeostomi. Det är en livs- eller dödssituation för henne, säger mamman till Daily Mail.

– En vän såg det hela utspela sig live på Facebook. Hon blev så rasande att hon skickade mig en länk. Jag var så chockad och arg. Jag tror jag kände varje känsla samtidigt.

– Skolan bankar in att alla är lika värda, varje veckan i våra barn. Men de har lärare som talar på detta vis, om ett barn med funktionsnedsättning. Vilka värderingar visar det?

Becky Wardiell söker nu juridisk hjälp för att ta ärendet vidare.

LÄS OCKSÅ: Här HÅNAR Miljöpartiet Jimmie Åkesson – därför BRÅKAR partiledarna

LÄS OCKSÅ: Ilska mot mamman Marisa Carpineta – piercade 6 månader gammal bebis

Foto: INSTAGRAM, GOOGEL MAPS

SENASTE NYTT!