Lärarens plan för att rädda livet på eleven Hayley: ”Värt att testa”

Hayley Justason och Brittany Perschbacher

Hayley Justason, 9, behöver flera nya organ.
Nu gör läraren Brittany Perschbacher allt för att rädda eleven.
– Om jag inte gjorde det här, skulle Hayley fortfarande leva i dag? säger hon.
Gifte sig på sjukhus – så att hennes döende mormor kunde vara med
Slå på ljud

Läraren Brittany Perschbacher har aldrig träffat nioåriga eleven Hayley Justason från Missouri, USA. All undervisning har skett digitalt, men bandet mellan dem är ändå väldigt starkt.

Hayley kan inte gå i vanlig skola. Hon föddes med två hål i sitt hjärta och har hela livet tvingats genomgå flera tuffa operationer för att se till så att kroppen fortsätter hålla igång.

Hon kommer behöva göra ytterligare komplicerade och tuffa operationer framöver. För att klara dem behöver hon plasmagivning.

Hayley Justason

Hayley Justason föddes med två hål i hjärtat. Nu behöver hon en ny njure, lever och ett nytt hjärta.

Youtube

Brittany: ”Skulle göra allt för dem”

När Brittany Perschbacher fick höra om Hayleys tillstånd tvekade hon inte att agera.

I dryg ett år har hon nu donerat sin blodplasma en gång i månaden, i hopp om att Hayley ska klara av alla tuffa operationerna som väntar.

– Om någon av mina elever behöver något så skulle jag göra allt för dem. Hayley behövde mig, så här är jag. Om jag inte gjorde det här, skulle Hayley fortfarande leva i dag? Jag tänker inte så för det skulle göra mig förkrossad, säger Brittany Perschbacher till nyhetskanalen KSDK News.

Läraren vill donera njure

Hayleys familj har startat en insamling på Gofundme och behöver pengar för att kunna betala för alla organtransplantationer. Hon behöver en ny lever, en ny njure och ett nytt hjärta.

Transplantationerna kommer föräldrarna själva behöva betala för, då Hayleys hälsoförsäkring inte längre täcker kostnaderna.

Hayleys mamma Shelley Justason är innerligt tacksam för allt som Brittany Perschbacher gjort. I november ska läraren också se om det är möjligt för henne att donera en njure.

– Det är värt att testa. Om min plasma fungerar så kanske även min njure funkar, säger Brittany.

Brittany Perschbacher

Brittany Perschbacher säger att hon skulle göra allt för sina elever och är beredd att donera sin njure för att rädda livet på Hayley Justason.

Youtube

”Tänker inte ge upp”

Shelley säger att det inte ”finns ord hur tacksamma de är”, men för Brittany Perschbacher är allt så självklart.

– Vi har skapat ett livslångt band och jag tänker inte ge upp. Jag är villig att jag göra allt som krävs för att hjälpa den här flickan, och det galna är att vi aldrig träffat varandra, det visar bara hur starkt ett band och en relation kan bli med någon.

LÄS OCKSÅ: Charline, 19, är tillsammans med 28 år äldre läraren Jeremy

LÄS OCKSÅ: Ilska mot mamman Marisa Carpineta – piercade 6 månader gammal bebis

Foto: Gofundme, Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN