brott

Lärarens hemska dåd – mördade och begravde pojkvännen i trädgården

Läraren Fionas hemska dåd – mördade och begravde pojkvännen Nicholas i trädgården.

FOTO: SWNS
Grundskoleläraren Fiona tyckte att pojkvännen Nicholas sexuella begär hade gått över styr.
Då satte hon på honom en ögonbindel, mördade honom och begravde honom i trädgården.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången
0:35

Efter reklamen: Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

(0:35)

Slå på ljud

Ett känsligt mordfall fångar rubrikerna i Storbritannien just nu. Grundskoleläraren Fiona Beal, 49, från Northampton berättar sin historia i rätten.

2021 högg hon sin pojkvän Nicholas Billingham, 42, i nacken i deras sovrum. Hon hade då redan lurat på honom en ögonmask. Hon säger att hon blivit mentalt nedbruten av honom i flera år och till sist fick det vara nog. Hon erkänner därför att hon är skyldig till dråp, men nekar till mord.

Beskriver hur han ständigt klagade på henne

Pojkvännen var enligt Beal manipulativ, hade ett stort sexuellt begär och ville ofta ha hårt och rått sex. Under coronapandemin hade hans beteende blivit värre och han krävde sex. Det påverkade hennes mående.

Fiona Beal, 49.

Fiona Beal, 49.

FOTO: SWNS

– Det blev tuffare och jag kontaktade min läkare och bad honom skriva ut mer antidepressiva tabletter till mig. Nicholas var mer aggressiv och han ifrågasatte mig mer och mer. Om jag sminkade mig eller köpte nya kläder frågade han vem jag gjorde mig i ordning för, säger hon enligt The Sun och fortsätter:

– Jag sov mestadels på nedervåningen eftersom han klagade på att jag andades för högt och snarkade. Han var besatt av städning och ville att jag skulle fixa det innan jag började jobba på mornarna. Fick jag ett meddelande på telefonen skrek han på mig och sa att jag skulle slå av ljudet.

Deras sexliv var ”alltid på hans initiativ”.

– Han krävde att få oralsex hela tiden och ville också ha analsex. Han tog ofta tag i mitt huvud för han tyckte det var kul då han visste att jag inte gillade det, säger hon.

Nicholas Billingham, 42.

Nicholas Billingham, 42.

FOTO: SWNS

Nicholas fick en son efter otroheten

Fiona berättar också om pojkvännens otrohetsaffär med en kvinna vid namn Andria Farden, som han senare fick en son ihop med. Det fick Fiona att känna skam.

– Han sa att det var ett misstag och att det inte skulle hända igen. Han hade haft en affär innan det också, så det var ingen överraskning. Men han övertalade mig att det var ett misstag.

Trots otroheten flyttade Nicholas Billingham in med Fiona Beal. Sedermera köpte de ett gemensamt boende.

– Han friade till mig. När vi först flyttade ihop var allt bra, men sedan försämrades allt hastigt. Han blev argare och mer aggressiv. Jag visste inte vad som skulle hända. Varje gång jag klagade på hans sätt sa han: ”Jag slår dig inte i alla fall”, men det kändes alltid som att det skulle hända, säger hon.

– Det kändes som att jag ständigt gick på äggskal eftersom jag inte ville göra något som skulle kunna göra honom upprörd eller arg.

Polisens forensiker tar med sig kroppen från huset.

Polisens forensiker tar med sig kroppen från huset.

FOTO: SWNS

Fiona Beal använde enligt brittisk press en stor matta, barkflis, jord och byggmaterial för att dölja Nicholas Billinghams kropp – sedan begravde hon honom i parets trädgård i Northampton.

Kroppen ska ha legat där i fyra och en halv månader.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN