Läraren Sabina, 28, var minuter från hemmet – då attackerades hon

Grundskoleläraren Sabina Nessa hittades död i en park. Nu misstänks hon ha attackerats av en okänd man.

FOTO: London Metropolitan Police, PRIVAT / Sabina Nessa

Sabina Nessa, 28, var bara minuter från sitt hem när en man attackerade henne i en park.
Mordet har skickat chockvågar genom Storbritannien och fått Londonborna att rasa.
– Hennes mamma och pappa är helt förstörda. Chocken har ännu inte sjunkit in, säger Sabinas kusin.

Förra fredagen var grundskoleläraren Sabina Nessa, 28, på väg för att möta upp en vän på den lokala puben. Promenaden från hennes bostad skulle ta högst fem minuter. Sabina genade genom grönområdet Cator Park, som ligger bara ett stenkast från henne hem i Kidbrooke Village i sydöstra London. Där attackerades hon av en okänd man.

Polisen tror att överfallet skedde runt halv nio på kvällen, skriver Daily Mail.

När Sabina Nessa inte dök upp blev vännen orolig och hon anmäldes försvunnen av sina anhöriga kort därefter.

NEJ!? 22-åringen försvann spårlöst på kärlekssemestern – familjens sorg

På lördagen hittade en hundägare hennes kropp i parken, dold under en hög av löv och kvistar en bit från gångvägen. Polisen har ännu inte bekräftat dödsorsaken utan inväntar svar på ytterligare tester.

”Hennes mamma och pappa är helt förstörda”

Sabina Nessas kusin Zubel Ahmed berättar att familjen fortfarande kämpar för att ta in att deras dotter dödats.

– Chocken har ännu inte sjunkit in, säger kusinen och fortsätter:

– Hon var en vacker, vänlig, omtänksam själ. Jag uttrycker min djupaste sympati för hennes systrar, mamma och pappa som är helt förstörda. Vi förstår inte. Hon var den raraste människan, den raraste tjejen. Jag kan inte förstå att någon kan göra något sådant här. Det är en stor förlust för hela vår familj.

Sabina Nessa dog när hon blev attackerad av en okänd man i en park. Sedan 2017 hade hon arbetat som grundskolelärare i London.

Sabina Nessa dog när hon blev attackerad av en okänd man i en park. Hon hade flera examen i sociologi, engelska och pedagogik. Sedan 2017 arbetade hon som grundskolelärare i London.

FOTO: London Metropolitan Police

Misstänkt man greps – och släpptes

En man i 40-årsåldern greps misstänkt för mordet bara några timmar efter att Sabina Nessa hittats död men han släpptes på tisdagen i väntan på ytterligare utredning.

Polisens utredare Joe Garrity tror att det finns fler personer som kan ha sett något som kan hjälpa utredningen framåt och han uppmanar dem att kontakta polisen.

– Sabinas promenad borde bara tagit lite över fem minuter men hon kom aldrig fram till sin destination. Vi förstår att samhället med rätta är chockade över de här mordet, precis som vi är, och vi använder alla våra resurser för att hitta och gripa den ansvarige.

Liknar tidigare överfall mot kvinnor

Bara några månader tidigare försvann den 33-åriga Sarah Everard när hon promenerade hem från en vän till sin bostad i södra London. En vecka senare hittades hon död. En polis, Wayne Couzens, 48, dömdes för mordet på Sarah Everard.

I juni förra året höggs systrarna Nicole Smallman, 27, och Bibaa Henry, 46, till döds av 19-årige Danyal Hussein i Wembley park.

Sarah Everard anmäldes försvunnen efter att hon inte kommit hem från en vän. Senare hittades hon död.

Sarah Everard anmäldes försvunnen efter att hon inte kommit hem efter promenaden från en vän. Senare hittades hon död. Kvinnomorden väcker ilska bland britterna.

FOTO: London Metropolitan Police

Det besinningslösa våldet och misslyckandet med att göra gatorna säkra för kvinnor har fått britterna att reagera med ilska. På sociala medier har privatpersoner delat inlägg där de taggat både Sabina Nessas och Sarah Everards namn.

”En epidemi av våld mot kvinnor”

Organisationen Reclaim These Streets kämpar för flickor och kvinnors trygghet och kallar mäns våld för en samhällssjukdom och kräver att politikerna tar tag i frågan.

Sluta säga att vi överreagerar. Sabina Nessa, Sarah Everard, Bibba Henry, Nicole Smallman. Och de är bara namnet som vi minns. Manligt våld dödar. Det är en epidemi av våld mot kvinnor. Det är nog med rapporter, vilken är de faktiska planen för att hålla oss säkra och vid liv?”, frågar sig organisationen i ett pressmeddelande.

Sabina Nessas död har fått britterna att rasa över mäns våld mot kvinnor.

Sabina Nessas död har fått britterna att rasa över mäns våld mot kvinnor.

FOTO: PRIVAT / SABINA NESSA

Borgmästaren: ”Är förkrossad”

Londons borgmästare Sadiq Khan har också reagerat med bestörtning över mordet på Sabina Nessa. På sin Facebook har han delat polisens uppdateringar om fallet och uppmanar alla som vet något att kontakta utredarna.

Jag är förkrossad över nyheterna om mordet på Sabina Nessa. Mina tankar är med henne familj, vänner och lokalsamhället”, skriver Khan och fortsätter:

Londonpolisen har släppt ännu mer information om Sabinas väg hem kvällen hon blev mördad. Snälla läs och dela vidare, all information är viktig för utredningen och hjälper att ställa förövaren inför rätta”.

LÄS OCKSÅ: Först misshandlar han flickvännen – sen tvingas hon städa

LÄS OCKSÅ: Polisen Jenny: Jag misshandlades av mitt ex

FOTO: London Metropolitan Police, PRIVAT / Sabina Nessa

Senaste nytt