brott

Läraren hade sex med hälften så gammal elev i sorg – slipper fängelse

Monique Ooms

FOTO: Facebook
Den 31-åriga läraren Monique hade sex med en 16-årig elev som mådde dåligt efter att hans kompis dött.
Hon frias dock från fängelse – Peftersom han inte skadades.
– Det finns inga definitiva bevis på skada, säger Andrew Moore, åklagare i det uppmärksammade fallet, enligt australiska Metro.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tafsar på kvinnan från bilen – hon ramlar av cykeln
0:28

Efter reklamen: Tafsar på kvinnan från bilen – hon ramlar av cykeln

(0:28)

Slå på ljud

31-åriga läraren Monique Ooms slipper fängelse efter att ha haft sex med en elev flera gånger – anledningen: han skadades inte.

Skickade bilder i underkläder

Fallet där läraren utnyttjade sin elev som mådde dåligt efter att ha förlorat en vän i en bilolycka skakar nu Australien. 31-åringen hörde av sig till sin 16-åriga elev via sociala medier eftersom hon tyckte att han hade blivit lite tillbakadragen. De började skriva till varandra och snart skickade läraren bilder i underkläder till sin elev.

Monique Ooms

31-åriga läraren Monique Ooms ska ha haft sex med sin 16-åriga elev minst fyra gånger.

FOTO: Facebook

De två kysstes första gången i juli i fjol och nästa gång de sågs hade de sex i Moniques bil. Senare hade de även sex hemma hos Monique. Paret ska ha haft sex minst fyra gånger innan någon anonymt tipsade skolan om deras relation. Det är oklart hur denna person fick reda på vad som hade hänt.

Lurades att erkänna i fälla

Efter tipset kontaktade rektorn polisen. 16-åringen förnekade först dock vad som hade hänt och varnade Monique att radera deras sms. Även Monique förnekade relationen först men lurades sedan att erkänna allt i en fälla. Hon fick nämligen ett sms från en kompis som frågade om hon verkligen hade gjort det hon anklagades för varpå hon svarade ”ja”.

Ooms erkände senare fyra fall av brottet sexuell penetrering av ett barn under hennes övervakning och vård. Monique Ooms slipper dock fängelse – men den udda förklaringen att pojken inte skadades.

– Det finns inga definitiva bevis på skada, men det är naturligtvis ett ökänt faktum att i den här typen av fall – sexuella övergrepp mot minderåriga – uppstår skada ibland inte förrän lite senare och ibland decennier senare, säger Andrew Moore, åklagare i fallet.

Monique har nu blivit av med sitt jobb och är i dagsläget inlagd på en psykiatrisk avdelning. Hon har bytt bransch och blivit murare.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN