Läraren Emma, 41, lät eleverna posera i bara trosor – fick sparken

Emma Wright, 41, lät eleverna ta bilder i underkläder.

41-åriga bildläraren Emma Wright lät 15-åriga elever ta fotografier i bara trosor i klassrummet.
Nu har hon fått sparken efter att hon tillåtit elverna att bete sig ”mycket olämpliga”, skriver The Sun.
0:31

Efter reklamen: Snuskpratande soptunnor ”Ah, precis där ja”

(0:31)

Slå på ljud

Den brittiska bildläraren Emma Wright, 41, har jobbat på samma skola Northamptonshire sedan 2004. Men den 41-åriga kvinnans karriär fick ett drastiskt slut – efter att hon låtit sina elever posera i bara underkläder för ett skolprojekt.

Under en lektion visade Emma Wright upp en kontroversiell konstnär som gjort succé på konstscenen. De unga eleverna fick sedan en fotouppgift. Inspirerad av den nya konstnärens succé, så valde eleverna att härma konstnären.

Bildläraren Emma Wright, 41.

Foto: PRIVAT

Elever hade fotosession i bara trosor

I ett klassrum hade eleverna, där vissa var så unga som 15 år, en fotosession. Endast iklädda trosor så tog eleverna bilder på sig själva. De skylde sig själva med händer eller spritflaskor. Andra poserade i baddräkter med cigaretter och andra gjorde vulgära gester iklädda skolans uniform.

Men alla uppskattade inte elevernas konstnärliga frihet. Efter att bilderna på eleverna hade spridits, så anmäldes incidenten snart till den brittiska motsvarigheten till Skolinspektionen.

Ansvarig för hela nakenaffären? Bildläraren Emma Wright.

Natasha har världens största rumpa – chockar alla med nya bilden

Inspirerades av suggestiva verk

I en disciplinnämnd har 41-åringen fått försvara sina handlingar. Emma Wright medger att den kontroversiella konstnärens verk var ”suggestiva”, men att hon aldrig uppmanat eleverna att skapa något liknande.

Bildläraren tillägger att hon borde uppmanat eleverna att inte ta bilder av sådan natur och att det inte var passade som skolprojekt.

”Fröken Wright informerade nämnden att hon hade sagt till eleverna att hon inte förväntade sig att de skulle vara nakna, utan att de skulle använda en arm, ansiktet eller något liknande”, skriver den brittiska skolinspektionens nämnd för disciplinärenden i sin rapport.

”Mycket olämpliga”

Inspektionen kom fram till ett beslut i sin rapport. De ansåg att handlingarna i klassrummet som tilläts Emma Wright var ”mycket olämpliga”.

– Nämnden tror visserligen att risken är låg att detta skulle hända igen, men upplever samtidigt inte att fröken Wright helt har förstått allvaret i att tillåta att halvnakna elever fotografera sig själva och varandra, säger disciplinnämndens ordförande Alan Meyrick.

Caroline fick tre månader kvar att leva – efter läkarnas misstag

– Emma Wrights misslyckande att värna om eleverna och det vägde tungt när det gällde att fatta beslutet. Därför var det enligt min åsikt nödvändigt med en uppsägning för att bibehålla allmänhetens förtroende för läraryrket, fortsätter Alan Meyrick.

Emma Wright stängs av som lärare. Om två år kan hon söka tillstånd att få utbilda elever på nytt, skriver The Sun.

Förlorade bröllopsleken – brudgummen slår bruden brutalt

Se klippet här!

Foto: SOCIALA MEDIER

SENASTE NYTT!