livet med barn

”Jag är yngst av åtta syskon, fast fyra av dem föddes efter mig”

Laney har sju syskon och säger att hon är yngst – fast fyra är födda efter henne

FOTO: Tiktok
Hon säger själv att hon är det yngsta av åtta syskon.
Samtidigt föddes fyra av dem efter henne.
– Min mamma fick höra att hon inte kunde få barn, säger Laney på Tiktok.
Fick 5 barn samtidigt – nu har de inte råd med blöjor
0:36

Efter reklamen: Fick 5 barn samtidigt – nu har de inte råd med blöjor

(0:36)

Slå på ljud

Hennes video har blivit viral. Trots att Laney bara har strax över 5 000 följare på Tiktok, och ofta får ett par hundra visningar på sina inlägg, har en särskild video setts av 2,6 miljoner människor.

Det är när hon berättar om sin egna familj och framför allt om hur relationen till de sju syskonen ser ut som folk häpnar. Hon hävdar nämligen att hon trots att hon föddes som nummer fyra av åtta i barnaskaran, och således är ett av mellanbarnen, är yngst av alla.

– Mina trillingsyskon föddes genom IVF för 23 år sen och mina föräldrar tänkte att de bara skulle ha tre barn. Men sen kom jag och spräckte den illusionen, för min mamma fick höra att hon inte kunde få barn på naturlig väg, säger hon.

”Tänkte att det inte skulle hända någonting”

Det visar sig att Laneys föräldrar, som alltså har åtta barn, fick sju av dem tack vare IVF. De ”tillverkades” alltså samtidigt, innan Laney var född.

– Mina föräldrar hade fyra infrysta ägg kvar och de använde två av dem fyra år efter att jag föddes, och då fick de tvillingar. Sen ville inte mina föräldrar kasta bort de sista två äggen, utan de använde dem och tänkte att det inte skulle hända någonting. Plötsligt står de där med ett nytt tvillingpar, berättar hon.

Laney har fyra bröder och tre systrar.

Laney har fyra bröder och tre systrar.

FOTO: Tiktok

– Alla mina syskon har en tvilling eller en trilling förutom jag och plötsligt inser jag att jag egentligen är yngst av alla eftersom mina syskon lades in i frysen för 25 år sen, fortsätter hon.

Följare bjuder på lurigt tips

I skrivande stund har videon 491 500 gilla-markeringar och 1 175 kommentarer.

Tekniskt sett föds en kvinna med alla sina ägg, så ni är alla samma ålder”, skriver en person.

Det är så knäppt och intressant att någon skulle kunna ha varit 40 år men blivit fryst och i stället är 8 år”, kommenterar en annan.

Nästa gång ni bråkar och du vill förstöra hela deras dag säg ”jag är åtminstone färsk, inte fryst””, tipsar en tredje om.

FOTO: Tiktok

FRÅN FÖRSTASIDAN