Läkarnas chock – bebis föddes med tvilling i magen: ”Förvånade”

Bebis föddes med foster i magen

En bebis som föddes i Tel Aviv tidigare i veckan hade en ovanligt stor mage.
Då upptäckte läkarna att det låg ett foster därinne.
– Vi tog henne omedelbart till operationsbordet, säger Omer Globus.

Läkarna på sjukhuset Assuta Medical Center i Tel Aviv var på sin vakt. De visste att barnet som snart skulle födas var speciellt. Tidigare ultraljud hade visat att bebisen hade en ovanligt stor mage.

Med största försiktighet, noggrannhet och precision förlöste de barnet på ett säkert sätt. Strax efter förlossningen gjorde läkarna en närmare undersökning av magen. Då fick de bekräftat att det var något därinne.

– När kvinnan kom och skulle föda insåg vi att bebisen hade en stor mage. På grund av det, när bebisen hade fötts, gjorde vi en ordentlig undersökning och upptäckte att man kunde känna något inuti hennes mage, så vi gjorde ultraljud och andra grejer, säger läkaren Omer Globus till The Jerusalem Post.

Assuta Medical Center i Tel Aviv

Bebisen föddes på sjukhuset Assuta Medical Center i Tel Aviv. Läkaren Omer Globus var förvånad när han upptäckte att det var ett foster i bebisen mage. Han hade aldrig sett något liknande.

Wikimedia Commons

Läkarna i total chock: ”Omedelbart till operationsbordet”

Läkarna möttes av chockartade röntgenbilder. De hade aldrig sett något liknande. Var det ett dött foster som befann sig i bebisens mage?

– Vi blev förvånade när vi insåg att det var ett delvis utvecklat foster i hennes mage. Vi tog henne omedelbart till operationsbordet och tog ut det, säger Omer Globus.

KAMPEN Rekord-mammans svåra kamp efter förlossningen

Omer Globus och hans kollegor försöker fortfarande komma underfund med hur bebisen kunde födas med ett foster i magen. En teori är att det ursprungligen var tvillingar och att ena embryot i början av graviditeten stött ifrån det andra.

– Den andra teorin är att det handlar om en godartad tumör som består av vävnad från olika delar av kroppen. Det är ovanligt. De flesta läkarna inom mitt området har hört talas om såna här fall, men få har sett dem.

Röntgenbild

Röntgenbilderna visade att det låg ett foster i bebisens mage. Läkarna rusade till operationsbordet för att ta ut fostret.

Assuta Medical Center

Bebis och mamma mår bra

Att ett barn föds med ett foster i magen är ovanligt, men det förekommer lite då och då. Enligt The Times of Israel så föds en på en halv miljon med ett dött foster i magen.

Det har även hänt att man hittat döda foster i vuxna människor när de undersökts senare i livet.

Bebisen och mamman uppges må bra och har fått lämna sjukhuset.

– Bebisen återhämtade sig efter några dagar på sjukhuset och lämnade när hennes tillstånd förbättrats, säger Omer Globus.

Bebis föddes med foster i magen

The Times of Israel skriver att ett barn på en halv miljon föds med ett foster i magen. (Bebisen på bilden har inget med bebisen i artikeln att göra).

GAETAN BALLY

LÄS OCKSÅ: 11-årig flicka har blivit mamma – familjen ovetandes: ”En chock”

LÄS OCKSÅ: ”Rekordmamman” påstods ha fött 10 barn – nu avslöjar maken sanningen

Foto: Wikimedia Commons, GAETAN BALLY