Läkarna ville att hon skulle avsluta sin graviditet efter upptäckten – fick en dotter mot alla odds

Katie White och dottern.

FOTO: SWNS
Läkarna rådde 24-åringen upprepade gånger att avsluta graviditeten. Bebisen i magen hade ”vattenskalle” och skulle få ett svårt liv.
Mamma Katie stod på sig och födde en liten flicka mot alla odds.
Svårt sjuka Laurie får musikterapi på sjukhuset
0:33

Efter reklamen: Svårt sjuka Laurie får musikterapi på sjukhuset

(0:33)

Slå på ljud

Katie White, 24, hade haft en helt normal graviditet fram till vecka 20 när läkarna upptäckte att något var fel. Ultraljudet visade att bebisen hade Hydrocefalus, även kallat ”vattenskalle”, som innebär att bebisen i magen har en onormal ansamling av vätska i hjärnan.

Läkarna sa att hennes dotter, om hon föddes, aldrig skulle kunna gå eller leva ett normalt liv och rådde henne att avsluta graviditeten. Men Katie var villig att ta den risken – hon skulle föda sin dotter.

”Hade inte funnits idag...”

I vecka 30 visade ultraljudet fortfarande att flickan inte var frisk och att vätskan i hennes hjärna skulle bli ett stort problem. Katie blev återigen rekommenderad att ta bort barnet innan det var försent, men även denna gång lät hon sig inte skrämmas. Det var dock inget lätt beslut att fatta.

– Jag behövde gå hem och tänka. Jag kunde inte ta ett sådant stort beslut bara utifrån en läkares råd och tack och lov att jag gjorde det. Min dotter hade inte funnits idag om jag hade tagit det rådet, säger mamma Katie.

”Världen gick under”

Den 23 maj föddes dottern Kensley genom akut kejsarsnitt. Och som läkarna hela tiden sagt var bebisen inte frisk.

– Jag var överlycklig när jag såg min bebis för första gången, men det var en bitterljuv känsla när jag visste att de skulle ta henne ifrån mig, berättar Katie.

Nyfödda Kensley.

Kensley föddes med ”vattenskalle”.

FOTO: Katie White / SWNS

Läkarna tömde bebisens hjärna på vätska och ville operera in en slang i den lilla flickans huvud för att kunna fortsätta tömma vätska, men det ville inte mamma Katie. Hon var livrädd att något skulle gå fel och ville se över vilka alternativ som fanns.

Katie tog sin tid och efter sju dagar fick familjen åka hem från sjukhuset. Efter två veckor utan att Katie bestämt hur hon ville göra var det plötsligt för sent – vätskan från Kensleys hjärna hade börjat läcka ut i kroppen.

– För mig kändes det som att världen gick under. Jag var livrädd. Det var så läskigt att se henne för första gången efter operationen och jag tappade det totalt, säger hon.

Katie berättar om den enorma skuld hon kände efter att hon inte tagit läkarnas råd att operera in slangen. Efter den otäcka händelsen sa Katie ja – läkarna satte in slangen som kan tömma vätskan ur flickans hjärna. Nu är hon 14 månader gammal och har varit frisk och kry sedan operationen.

Nu väntar Katie och pojkvännen Ty, 26, sitt andra barn.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN