cancer

Läkarna tog inte utslagen på allvar – nu kämpar han för sitt liv

16-åriga Harvey har akut leukemi – upptäckte det efter att ha fått utslag efter badet.

FOTO: GoFundMe
Några märkliga utslag fick mamman Jessica att ana att någonting var fel med 16-åriga sonen.
Läget visade sig vara mycket allvarligt.
Nu kämpar han för sitt liv.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinna med Alzheimers pratar med sig själv – känner inte igen sin spegelbild
0:41

Efter reklamen: Kvinna med Alzheimers pratar med sig själv – känner inte igen sin spegelbild

(0:41)

Slå på ljud

Jessica Cooke från Middleton utanför Manchester blev ordentligt orolig när hennes autistiske Harvey, 16, fick några märkliga utslag och hans muskler var helt spända. Hon märkte det först när hon hjälpte honom att bada. Hon såg då röda prickar på hans fot och senare även på hans arm.

– Vi tog honom först till allmänläkaren eftersom det eskalerade så snabbt, han kunde inte ens gå. Han plågades ordentligt, säger mamman Jessica till Manchester Evening News.

Fick morfin mot smärtan

Harvey fick medicin utskrivet, men det hjälpte föga. Hon hittade honom gråtande på sitt rum – han hade så ont. När de åkte in till akuten fick tonåringen morfin för att lindra smärtorna.

Harvey, 16, har legat inne på sjukhus i flera veckor.

Harvey, 16, har legat inne på sjukhus i flera veckor.

FOTO: GoFundMe

Läkarna upptäckte senare att det i stället rörde sig om akut leukemi. Den typen av cancer påverkar ens vita blodkroppar och man behöver vård omedelbart.

– Det var fruktansvärt. Hans pappa var där med honom och jag var hemma. När de ringde mig och berättade så skrek jag bara rätt ut. Jag bröt ihop, säger Jessica.

Rädd att andra tonåringar ignorerar symptomen

Nästa dag flyttades Harvey till Royal Manchester Children's Hospital där de började behandla honom för hans leukemi. Det innebar fyra veckors kemoterapi. Läkarna håller nu på att analysera hur väl hans kropp reagerar på behandlingen.

Efter kemoterapin förlorade Harvey allt sitt hår.

Efter kemoterapin förlorade Harvey allt sitt hår.

FOTO: GoFundMe

– Barn och tonåringar ramlar och slår sig hela tiden, men man vet aldrig hur allvarligt någonting kan vara. Min rädsla är att andra ungdomar kan råka ut för det här och inte märka någonting, att de är i fara. De behöver bara ta ett enkelt blodprov och titta på det för att utesluta det, säger mamman Jessica.

Föräldrarna och andra släktingar turas nu om att vara på sjukhuset och ta hand om Harvey. Dessutom har de fyra barn till hemma i huset. Jessica har tvingats ta ledigt från jobbet för att ta hand om familjen. Därför har några vänner startat en GoFundMe-sida åt familjen, för att samla in pengar så att de kan försörja sig.

FOTO: GoFundMe

FRÅN FÖRSTASIDAN