Läkarna i chock efter mannens penisskada – aldrig sett något liknande

Man ådrog sig penisfraktur under sex

En man böjde sin penis vertikalt och ådrog sig en rejäl penisfraktur.
Skadan var så allvarlig att han fick uppsöka akut läkarvård.
Nu avslöjar läkarna att de aldrig sett något liknande.

En 40-årig man i England har varit med om en historisk olycka. När han hade sex med sin partner så böjde sig hans penis vertikalt efter att ha stött emot mellangården, området mellan könsorgan och anus.

Ett tre centimer stort köttsår slogs upp vid roten av 40-åringens könsorgan. Olyckan var så pass allvarlig att mannen fick uppsöka akut läkarvård.

Allt hade gått obemärkt förbi om inte några läkare gjort en studie om fallet och skrivit en artikel i British Medical Journal.

Mannens penisfraktur

Den kraftiga samlagssmällen rev upp tunica albuginea, ett bindväv som skyddar penisen, och orskade en vertikal penisfraktur.

British Medical Journal

Krävde läkarvård i sex månader

Enligt läkarna bakom studien är det här första gången som en penisfraktur sker vertikalt. Tidigare har det rört sig om frakturer i horisontellt läge.

Den kraftiga samlagssmällen rev upp tunica albuginea, ett bindväv som skyddar penisen, vilket orsakade en fruktansvärd smärta. Det skriver Daily mail.

Avslöjar
SEXSKADOR: Här är de vanligaste olyckorna vid sex

Efter skadan svullnade penisen upp. Läkarna fick jobba med den 40-årige mannen i sex månader innan han blev helt återställd. I dag kan han få erektion utan några som helst problem och de är av samma kvalitet som innan skadan.

Man håller för sin penis

40-åriga mannen från England har efter olyckan återhämtat sig och har en fullt fungerande penis.

Aycan AYKAN

”Nu ska vi inte skrämma upp folk”

Enligt läkarna i studien sker 88,5 av alla penisfrakturer under sex. Ställningarna doggy style och ridposition orsakar flest. Män i 40-årsåldern är mest utsatta. I sju av tio fall är det 40-åringar som får uppsöka läkarvård för penisfrakturer.

Suzann Larsdotter, auktoriserad sexolog, har tidigare sagt till Hänt att det förekommer att män bryter sin penis.

– Nu ska vi inte skrämma upp folk, men penisfrakturer förekommer och där är det framför allt i en ridposition som saker kan hända. Det är ovanligt men det händer att man får en fraktur i penis.

Suzann Larsdotter

Suzann Larsdotter är auktoriserad sexolog.

Pressbild

”Ett mindre kirurgiskt ingrepp”

Oftast måste man lägga sig på operationsbordet för att åtgärda problemet.

– De här penisfrakturerna sker ofta på grund av att man fått något form av trauma, någon skada, och att penis har knäckts litegrann. Det kan ha knäckts mot blygdbenet, att man hamnat lite snett eller såna saker. Då behöver man åka in och göra ett mindre kirurgiskt ingrepp, sa auktoriserade sexologen.

Den 40-åriga mannen från England kan trots skadan glädja sig åt att det gick bra och att han nu innehar ett världsrekord.

LÄS OCKSÅ: Ny forskning: Så ofta har folk i olika åldrar sex – egentligen

LÄS OCKSÅ: Kärleken mellan Iris, 81, och Mohamed, 36, består – intima detaljen

Foto: British Medical Journal, Aycan AYKAN, Pressbild

SENASTE NYTT!