cancer

Läkarna avfärdade Tessas oro – nu kämpar sonen Oscar, 5, för sitt liv

Oscar Crane Rawlinson.

FOTO: SWNS
Tessa fick höra av läkaren att hon var en nervös mamma när hon var orolig för sonen Oscar.
Efter att ha avfärdats 18 gånger på en månad uppdagades sanningen.
Nu kämpar han för sitt liv.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

Oscar Crane Rawlinson, 5, fick en dramatisk start på livet. Han kom till livet sex veckor för tidigt och mamma Tessa Crane, idag 29, tvingades föda via kejsarsnitt.

Bara sju månader gammal märkte den nyblivna mamman att något inte stämde med sonen, men läkarna avfärdade hennes oro som normal. Det var inte konstigt att hon oroade sig när hon just blivit förälder för första gången och hon skickades hem med lugnande medicin.

Men Tessa vägrade tro på läkarnas lugnande ord. Hon återvände till sjukhuset 17 gånger samma månad och idag är hon glad att hon var ihärdig. Bara åtta månader gammal diagnostiserades Oscar med dödliga sjukdomen.

Oscar har opererats 11 gånger som femåring

Det var när läkarna avfärdat brittiska Tessa 18 gånger som hon sökte sig till en annan vårdklinik. Inom 30 minuter kördes Oscar med blåljus i ilfart för akutvård. I april 2018 diagnostiserades han med en dödlig hjärntumör. Hans första operation tog 12 timmar.

Idag är Oscar fem år gammal och har genomgått 11 operationer, vilket har resulterat i allvarliga hjärnskador. Oscar har också autism, utvecklas inte som han ska och har nedsatt muskelfunktion.

Trots upprepade bakslag beskriver Tessa sin son som optimistisk och glad.

– Han är en riktig pratkvarn nu – det går inte att förstå vad han säger, men det är fantastiskt att höra honom, säger hon till The Sun.

Mamma Tessa och sonen Oscar.

Oscar har fått allvarliga hjärnskador efter att ha gtt igenom 11 operationer.

FOTO: SWNS

Tessa: ”Ge inte upp”

Hjärntumörer dödar fler barn än leukemi och nu arbetar mamma Tessa för att öka kunskapen kring sjukdomen.

– Under de fyra månader som Oscar låg på barncanceravdelningen öppnades verkligen mina ögon för sjukdomen och fick mig att vilja sprida medvetenhet om den, förklarar hon och fortsätter:

– Det faktum att det fortfarande inte finns något botemedel mot den förvånar mig och det är så fel att behandlingen av hjärntumörer inte förändrats på år.

Tessa vill också uppmana föräldrar att inte ge sig om de misstänker att något är fel. Hennes erfarenhet säger att man måste tjata till sig vård.

– Om ni, som jag, tror att något är fel med ert barn, ge inte upp – ni känner barnet bäst och ni vet om barnet inte är sig själv.

Oscar med bandage på huvudet.

Trots att Oscar har hjärnskador, autism och utvecklas långsamt är han glad.

FOTO: SWNS

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN