fascinerande liv

Läkaren Linda var död i 14 minuter – nu berättar hon hur det var

Linda Cramer på Youtube.

FOTO: Youtube
Linda Cramer vittnar om att ha spenderat ”fem år i himlen” efter att ha varit kliniskt död i över 14 minuter.
Nu återberättar hon vad som hände.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vansinnesfärden med Teslan kostade två människor livet
0:37

Efter reklamen: Vansinnesfärden med Teslan kostade två människor livet

(0:37)

Slå på ljud

Här snackar vi om nära-döden-upplevelse!

På Youtube berättar läkaren Linda Cramer om en händelse hon aldrig kommer att glömma. Den 6 maj 2001 var Linda Cramer kliniskt död i över 14 minuter.

Linda påstår att hon under tiden som ambulanspersonalen räddade hennes liv, spenderade ”fem år i himlen”.

Nu återberättar hon hur det var att uppleva livet efter döden.

Linda svävade ovanför sin egen kropp

Linda Cramer var på väg till toaletten just innan hennes död natten till den 6 maj 2001. För sina följare på Youtube berättar hon att hennes resa inte slutade där.

När vårdpersonalen arbetade för att återuppliva henne befann sig Linda någon helt annanstans.

Plötsligt kände hon hur hon svävade i luften och såg sin dåvarande man rusa in till undsättning. Ambulanspersonal kom in genom dörren och Linda såg hela händelseförloppet ovanifrån. Hon såg hur de gav henne hjärt-och lungräddning innan hon bestämde sig för att undersöka livet efter döden.

Hon berättar att hon kunde ta vilken form som helst och minns tillbaka på det obegripliga hon fick bevittna. Hon berättar bland annat om ett berg, 30 000 gånger större än Mount Everest.

– Det var då jag plötsligt stod på, vad jag skulle kalla, ett fält av blommor. Jag räknade ut att berget måste varit 30 000 gånger större än Mount Everest, förklarar hon och fortsätter:

– Det fanns en enorm bergskedja bakom mig var jag än var. Jag kunde se byggnader och skyskrapor. Dubai skulle se ut som små miniatyrhyddor i jämförelse. Jag såg sjöar, jag kunde se allt i en panoramavy.

Linda tillägger att hon till och med pratade och interagerade med folk ”i himlen”.

Är nära-döden-upplevelser på riktigt?

Enligt Youtube-kanalen NDE-diary (nära-döden-upplevelse-dagboken) är det många som avfärdar upplevelsen som drömmar eller hallucinationer. Men sanningen är att upplevelsen ofta beskrivs på samma sätt oavsett kultur och tid.

Forskare talar dock för att fenomenet bara är ett resultat av en störd kroppslig multisensorisk integration som inträffar under en livshotande situation.

Medan människor rapporterar att de känner en rad upplevelser, en del positiva och några negativa, sägs allmänna kännetecken för fenomenet inkludera syner av avlidna släktingar och religiösa figurer, och yttre kroppsupplevelser.

FOTO: Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN