Kvinnor med denna speciella egenskap har det BÄSTA sexet

Kvinnor med bra luktsinne har det bästa sexet.

Känner du att du har lätt att få orgasm?
Då kan det bero på att du har en känslig näsa – en ny studie visar nämligen att just kvinnor som har ett skarpt luktsinne njuter mer av sex och får lättare orgasmer.
– Det har alltid funnits en kulturell koppling mellan sexuell njutning och lukt, säger Anne-Sophie Barwich, som är kognitiv forskare, filosof och historiker till Fatherly.

Skulle du säga att du har ett bättre luktsinne än de flesta? I så fall kan det vara läge att gratulera!

Enligt en ny studie så är kvinnor som har ett skarpt luktsinne mer benägna att få orgasm under sex. I studien ingick 70 personer och forskarna kunde se att både män och kvinnor med känsliga näsor var mest benägna att njuta av sex, även om de inte hade större sexuell lust eller sexuell prestation än resten, detta skriver Fatherly.

– Vad som verkligen påverkades var själva kvaliteten. Huruvida människor tyckte att det var trevligare med sex och inte om de hade mer sex, säger Anne-Sophie Barwich, som är kognitiv forskare, filosof och historiker till Fatherly.

Väljer våra partners – baserat på deras doft

Just lukt spelar en central roll i det sexuella beteenden hos de flesta däggdjur, inklusive människor, och det finns gott om bevis för att vi väljer våra partners åtminstone delvis baserat på deras lukt.

I flera studier som publicerades på 90-talet bad man kvinnor att lukta mäns svettiga t-shirts. Man drog då slutsatsen att fertila kvinnor föredrar lukten hos de starkaste och mest genetiskt olika männen.

– Det har alltid funnits en kulturell koppling mellan sexuell njutning och lukt. Det är först nu börjar vi titta mer vetenskapligt på det, säger Anne-Sophie Barwich.

Kvinnor med bra luktsinne får fler orgasmer

I denna nya studie bad forskarna först deltagare mellan 18 och 36 år att lukta på en serie filtpennor med successivt utspädda lukter. Detta hjälpte forskarna att betygsätta varje deltagares luktsinne. Efter det svarade deltagarna på frågor om deras sexuella lust, sexuella upplevelse och sexuella prestationer. Forskarna upptäckte då ett stark samband mellan både män och kvinnor när det gällde luktsinne och sexuell upplevelse, som även inkluderade hur ofta man fick orgasm. Men de såg dock ingen koppling mellan luktsinne och sexuell lust eller prestation.

Resultatet kan tyckas lite förvånande eftersom man kanske kan tro att de människor som tycker att sex är roligast också vill ha sex oftast.

Men Anne-Sophie Barwich har en teori som kan förklara avvikelsen:

– Det kan vara lite av en brutal jämförelse, men om vi exempelvis tar god mat så äter du inte nödvändigtvis mer bara för att du gillar det. Flera människor kan verkligen njuta av god mat utan att för den sakens skull trycka i sig. Bara för att något är trevligare betyder inte att du ägnar dig åt det mer.

LÄS OCKSÅ: Par lämnade hundar i stekhet bil – gick på café och snodde dricks

LÄS OCKSÅ: Hundfestivalen i Kina väcker avsky och ilska – valpar kokas levande

FOTO: Christophe Gateau/Johan Nilsson/TT