Kvinnans bröststorlek förstörde hennes liv – tvingades ta bort 2 kilo

10 jun, 2022 
https://image.hant.se/alexprofilbild.jpeg.jpg?imageId=7524194&x=0&y=19.277108433735&cropw=100&croph=56.224899598394&width=1318&height=1318
Alex Hartelius
Amanda Briskell
Amanda kunde knappt gå på grund av sina stora bröst.
Då fattade hon ett beslut – som förändrade allt.
– Det är inte smärtan som är det jobbigaste, säger hon.
Annons
35-åriga Lucy har enorma bröst "Kan inte sova naken"
35-åriga Lucy har enorma bröst "Kan inte sova naken"

De gigantiska brösten var en ständig plåga. Amanda Briskell, 23, från Skottland undvek sociala sammanhang och upplevde fruktansvärda ryggsmärtor. Hon var också väldigt begränsad i vad hon kunde ha på sig för kläder.

– Jag var inte bekväm med att bära visa kläder, det kändes som att jag visade upp alldeles för mycket av mig själv. Om jag tog på mig något pösigare såg jag ut som ett stort hus. Mina bröst var så tunga att jag ofta stod böjd för att lätta smärtan, säger Amanda Briskell till The Mirror.

Amanda Briskell
Amanda Briskells, 23, bröst orsakade så stor smärta att hon var tvungen att agera.
Annons

”Hatade dem så mycket”

Amanda hade svårigheter med att sköta jobbet som frisör på ett bekvämt sätt. Men det var ryggsmärtorna som fick henne att till slut söka hjälp och göra en bröstförminskning.

– Jag var känd för att ha en stor byst och jag hatade dem så mycket, men ingen förstod mig, säger Amanda.

I mars genomförde hon operationen. Den kostade drygt 74 000 kronor. Totalt togs två kilo bestående av bröstvävnad och fett bort.

Amanda Briskell
Amanda Briskell gör sig redo för operation.

Pojkvännens fina stöd: ”Älskar mina bröst”

Efter operationen har Amanda tvingats återhämta sig. Det har varit en tuff resa, men i slutändan är hon övertygad om att det kommer vara värt all smärta.

Annons

– Det är inte smärtan som är det jobbigaste, det är mest att man måste få hjälp med enkla grejer som att duscha, laga mat och bädda sängen. Lyckligtvis fick jag hjälp från min mamma, Karen. Jag hade inte klarat mig utan henne.

Pojkvännen Dan, 27, har också varit ett stort stöd under återhämtningsprocessen. Amanda har nu fått ett helt nytt självförtroende och är redo att ta sig an världen.

– Jag älskar mina nya bröst. Det känns fantastiskt.

@abarriskell_

The reveal 😂 3 cup sizes down and 2kg down. Best decision I’ve ever made! #breastreduction #br #surgery #postop

♬ original sound - jake

Foto: Tiktok

Annons