Passagerare ska kliva på flyget – med endast bikini: ”Poolparty”

Med endast en olivgrön bikini ska kvinnan kliva på ett flygplan.

Ett klipp på en flygpassagerare har blivit viralt. Anledningen? Mängden kläder – hon har nämligen endast en olivgrön bikini på sig.
”Hon hade åtminstone ett munskydd på sig”, skriver en användare på Instagram.

Ett klipp på Instagram har blivit viralt. Klippet som publicerades upp på Instagram-kontot Humans of Spirit Airlines, visar hur en blond kvinna som strosar runt helt lugnt omkring på flygplatsen.

Inget ovanligt, om det inta varit så att hon endast var iklädd en bikini och hade en ryggsäck, rapporterar The Independent. I videon kan man se den blonda kvinnan, iklädd den olivgröna bikinin läsa på sin flygplansbiljett. Gissningsvis påväg för att hitta till rätt gate.

”Hon hade åtminstone ett munskydd på sig”, skriver en användare på Instagram.

”Hon hade åtminstone ett munskydd på sig”, skriver en användare på Instagram.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

I videon finns en text där det står att hon ska flyga med Spirit Airlines. Något som inte är helt klarlagt, utan hör ihop att bolaget är ett lågprisflygbolag i USA. Flygbolaget kan liknas till flygbolaget Ryan Air i Europa.

”När du är på ett poolparty vid lunch …”

”När du är på ett poolparty vid lunch – med måste fånga ett Spirit Airlines-flyg vid 16:00”, står det i videon. Videon laddades upp under torsdagen i förra veckan. Sedan dess har klippet blivit viralt och fått över 180 000 visningar.

I USA har de federala myndigheterna, FAA, som har hand om flygtrafiken bestämt att alla passagerare över två års ålder måste bära munskydd.

Kravet innebär att man måste bära munskyddet i luften och på själva flygplasten. Kravet med munskydd kommer gälla fram till åtminstone den 18 januari, 2022 har myndigheten meddelat.

Kan ge böter upp 13 000 kronor

Skulle en passagerare vägra att bära munskydd kan det bli konsekvenser. Sedan i augusti har böter på mellan 250 upp till 1 500 dollar getts till passagerare som brutit mot kravet. I svenska kronor skulle böterna landa på någonstans mellan 2 100 till 13 000 kronor.

Den blonda bikini-kvinna lyder glatt kravet på munskydd, som videon visar. Huruvida myndigheterna har några sedlighetskrav på hur man bör vara klädd under en flygtur verkar dessvärre mer osäkert.

Men flygbolaget Sprit Airlines har krav på viss klädstandard. I deras kontrakt som man signerar när man köper en biljett står det bland annat att en passagerare inte får vara barfota.

”En passagerare får inte gå ombord på flygplanet, eller kan behöva lämna ett flygplan om den passageraren [...] är barfota eller otillräckligt klädd, eller vars kläder är otrevliga, oanständiga eller stötande till sin natur”, står det i kontraktet.

LÄS OCKSÅ: Kaos på flygplan – mamma och dotter avslängda: ”Fara för andra”

LÄS OCKSÅ: Kvinnan tappar det på flyget – tejpas fast med silvertejp

Foto: INSTAGRAM, Paul Hennessy

Senaste nytt