23-åriga kvinnans hemska olycka under loppet – kärlekens rörande löfte

23-åringen hade hela livet framför sig och höll på att träna inför ett ultramaraton – när hon plötsligt fastande i ett eldinferno.
Sedan dess har livet sett annorlunda ut för Turia Pitt.
– Jag minns att jag tittade ner på mina händer och armar, och att de båda brann, säger hon, enligt Femina.
0:30

Efter reklamen: Skrämmande ögonblick – eldslukaren börjar brinna

(0:30)

Turia Pitt var 23 år och hade hela livet framför sina fötter.

I sitt hemland Australien hade hon studerat till ingenjör – och var modell. Till vardags höll hon på med löpning.

I september 2011 skulle den 23-åriga Turia Pitt genomföra ett ultramaraton i Australien. Något hon hade hårdtränat inför. Tillsammans med de andra löparna gav sig Turia iväg på det 10 mil långa loppet.

Men Turia skulle aldrig få chansen att springa in i mål.

Turia var 23 år gammal när hon skulle springa ett maratonlopp. Men mitt under loppet fastnade hon – och en annan kvinna – i ett eldinferno.

Foto: INSTAGRAM

Fastnade mellan väggar av eld

Mitt under loppet hade en kraftig gräsbrand brutit ut. Från att fokusera på att springa i mål – så blev det för Turia och de andra en kamp om liv och död. Några av löparna bestämde sig för att springa genom elden, där det redan hade brunnit. Men Turia och en annan kvinna fastnade mitt i eldinfernot.

Hannah föddes 15 veckor för tidigt – plötsliga vändningen

– När elden till slut kom ikapp mig så minns jag att jag tittade ner på mina händer och armar, och att de båda brann. Jag bara skrek av skräck, berättar Turia i en intervju.

En lång resa framför sig

Tillslut lyckades en helikopter nå henne mitt i branden. Helikoptern evakuerade 23-åringen till ett närliggande sjukhus. Men skadorna från den förfärliga branden skulle inte lämna henne i första taget.

Turia hade fått brännskador på 65 procent av sin kropp. Hon förlorade flera fingrar på sin högerhand. Under sex månader fick hon genomlida över 200 ingrepp och operationer – i försöka att återställa hennes liv.

Michael Hoskin bestämde sig redan på sjukhuset att fråga om Turia Pitts hand.

Foto: INSTAGRAM

Gick ner på knä

En liten ljusglimt i den annars mörka historien var att hennes stora kärlek och pojkvän, Michael Hoskin, vakade vid hennes sida genom den långa och smärtsamma kampen.

De hade varit tillsammans i två år innan den hemska incidenten. På sjukhuset bestämde sig Michael Hoskin att fria till sin flickvän – om hon överlevde.

Barnbarnet upptäckte livslögnen i släkten – dna-testet avslöjade

Det skulle dröja innan han frågade om hennes hand. Men fyra år efter den förfärliga olyckan gick Michael Hoskin ner på knä. I dag är paret lyckligt gifta.

I efterhand har maken Michael Hoskin fått frågan varför han inte valde att lämna Turin – som kunde anställt någon om att ta hand om henne.

– Jag gifte mig med hennes själ och hennes personlighet. Och hon är den enda kvinnan som kommer fortsätta uppfylla mina drömmar, sa Michael om det.

Turia Pitt har numera en miljon följare på Instagram, och delar gärna med sig av sitt liv och sina insikter efter att ha varit med om en så livsomvälvande katastrof.

LÄS OCKSÅ: Brody Sims, 11, hjälteinsats räddade livet på syskonen: ”Overkligt”

LÄS OCKSÅ: 4-årige Julian överlevde – förlorade hela familjen i svår krasch

Foto:

SENASTE NYTT!