Skulle adoptera hund – upptäckte att det var hennes försvunna valp

Kovu och Aisha

Hunden Kovu försvann spårlöst i maj 2019.
Ägaren Aisha Nieves var i sorg och ville skaffa en ny hund – då hittade hon sin bortsprungna hund på en adoptionssajt.
– Jag tänkte ”vänta, det kan inte vara han”, säger hon.

Aisha Nieves hund Kovu försvann spårlöst i maj 2019 och hon lämnades i bottenlös djursorg. I två års tid vandrade hon omkring planlöst och undrade vad som hade hänt hunden. Till slut gav hon upp. Det var dags att gå vidare.

En dag öppnade hon datorn, redo att skaffa en ny hund. Hon gick in på en adoptionssida för att se om det var någon som var i behov av en matte. Då fick hon syn på en pitbull-rottweiler som såg högst bekant ut. Den såg nämligen precis ut som hennes försvunna hund.

– Jag tänkte ”vänta, det kan inte vara han”. Sen såg jag det lilla ärret över ena ögat, ärret som han fick när han fastnade i en grind, och jag utbrast ”Herregud, det är min bebis, det är Kovu!", säger hon till The Morning Call, enligt People.

Kovu

Kovu försvann spårlöst i maj 2019.

Youtube

Kovu överlycklig när han fick återförenas med Aisha

Aisha Nieves hundsinne hade rätt: det var Kovu. Hunden som hon tidigare adopterat vid en ålder på sju veckor skulle hon nu adoptera igen.

Kovu hade fått göra flera vändor till hundhemmet. När han försvann från Aisha var han bara några veckor gammal och var hälsomässigt svag när han hittades. Han adopterades av en annan familj som kort efteråt fick lämna tillbaka honom efter att ha vräkts från sitt hem.

UR VÄGEN! Hungriga elefanter stormar fram mot miljonstaden

Aisha Nieves ringde hundhemmet och bekräftade att hon var Kovus tidigare ägare. Det fyrbenta djuret ska ha blivit överlycklig när hon kom för att hämta hem honom.

– Han skrek, försökte komma loss från mannen som höll fast honom och springa till mig. Plötsligt hoppade han på mig och vi började pussas och kramas. Han satt i mitt knä. Jag sa ”ja, kompis, du ska få komma hem. Jag är ledsen att det här hände. Nu kommer jag aldrig släppa dig”, fortsätter en uppenbart tagen Aisha Nieves.

Kovu och Aisha

Kovu och Aisha var överlyckliga när de återförenades.

Youtube
Kovu och Aisha

Aisha fick äntligen hålla om sin älskade Kovu igen.

Youtube

Kovu kände igen Aisha på lukten

Deirdre Snyder, som driver hundhemmet Kovu var bosatt på, var också tagen efter återföreningen. Han betonade hur uppenbar kärleken var mellan dem och att det inte är ovanligt att en hund, trots att det gått flera år, kan känna igen en person på lukten.

– Det finns flera filmklipp på militärer som kommer hem efter en lång tid utomlands och bemöts med samma glädje och upphetsning som Kovu kände för Aisha.

Kovu och Aisha

Kovu och Aisha mår bra i varandras sällskap.

Youtube

LÄS OCKSÅ: Så kan hundar lukta sig till corona – okända hundtricket

LÄS OCKSÅ: Apor i otäckt storbråk – besökare avlägsnades från platsen

Foto: Youtube

SENASTE NYTT!