breakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreaking
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Kungskobran Sir Väs hittad: ”Han är säkert törstig”

28 okt, 2022 
https://image.hant.se/image-8773938?imageId=8773938&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Daniel Sörensen
Sir Väs är äntligen hittad bakom en mellanvägg på Skansen-akvariet.
Skansens kungskobra Sir Väs har varit på rymmen sedan i lördags.
Nu har ormen äntligen lokaliserats.
Vi har sett ormen på kamerorna”, skriver Ana Wahlström på Skansen-akvariet i ett sms till Expressen.
Annons
Kungskobran Sir Väs är på rymmen från SkansenBrand logo
Kungskobran Sir Väs är på rymmen från Skansen

genKobran Sir Väs, 4, numera även kallad Houdini tack vare sina utbrytningskonster, har varit på fri fot... har krälat fritt i nästan en vecka. Det var i lördags som Skansen-personalen upptäckte att han saknades från sitt terrarium.

Det har gått att se i efterhand på film hur kungskobran slingrar sig ut takvägen, via en lampa, men sedan har det varit svårt att avgöra var den tagit vägen.

Nu meddelar Skansen-akvariet, genom ägaren Jonas Wahlström samt vice chefen Ana Wahlström, att de tack vare kameror lokaliserat ormen. Den är just nu i en mellanvägg nära terrariet.

– Nu ska vi göra ett större hål för att få fram honom utan att skada honom. Så vi hoppas få ut honom under dagen. Det kommer nog ske under dagen. Han är säkert törstig, jag tror att han blir glad av att komma ut, säger Jonas Wahlström till Expressen.

Jobbar hårt med att fånga in Sir Väs

Även hans dotter Ana, som är vice chef på akvariet, har uttalat sig till tidningen.

Annons

Vi jobbar nu för att få fram honom och kommer att uppdatera er så fort vi har fångat in honom. Som ni förstår har vi fullt upp med detta och prioriterar infångandet. Vi kommer inte har tid och möjlighet att kommentera något just nu, då all vår energi ligger på att plocka in ormen. Vi lovar att återkomma så snart det har skett”, skriver hon i ett sms.

Tidigare försök att locka fram ormen har gjorts, med hjälp av mjöl, klister och döda råttor. Det har han däremot inte nappat på. För att få en skymt av honom har ormjägarna som arbetat med uppgiften fått använda sig av en särskild avloppskamera som kan nå in i trånga utrymmen.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Erik Simander/TT

Annons