träning

Kroppsbyggarfamiljens succé – mästarmammans son är ”den nya Arnold”

Kroppsbyggarfamiljens succé – mästarmammans son är ”den nya Arnold”

FOTO: SWNS
Möt familjen MacDonald-Johnston, här är alla riktiga muskelknuttar.
Mamman Kerry blev världsmästare i bodybuilding efter bara 18 månader och sonen Aaron, 11, har redan fått sponsorer och pekas ut som ”den nya Arnold Schwarzenegger”.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Världens starkaste mormor (?) – 71-åringen tävlar i styrkelyft
0:30

Efter reklamen: Världens starkaste mormor (?) – 71-åringen tävlar i styrkelyft

(0:30)

Slå på ljud

Fyrbarnsmamman Kerry MacDonald, 43, från nordvästra England jobbar som städare och fick sin ADHD-diagnos i vuxen ålder. Hon har alltid levt ett aktivt liv, men inte sysslat med någon organiserad idrott sedan hon var 13. Bara någon månad innan hon fick diagnosen hade hon börjat styrketräna på allvar eftersom det gav henne en stimulans och ett lugn i kroppen. Under pandemin, i april 2021, inledde hon sin resa inom bodybuildingen och nu har hon redan vunnit flera tävlingar.

Hennes yngsta son Aaron, 11, är hennes största fan och trots att han inte har börjat tävla ännu har han redan fått ett sponsoravtal med ett företag. Sonen Oliver, 14, tränar också flera gånger i veckan. Killarnas pappa Steven Johnston, 47, var den som först föreslog att Kerry skulle testa på bodybuilding redan när de träffades för 18 år sedan, men då var hon för blyg.

Mamma Kerry på en tävling. Steven är hennes make, nutritionist, personlig tränare och koreograf. Till vänster sonen Aaron.

Mamma Kerry på en tävling. Steven är hennes make, nutritionist, personlig tränare och koreograf. Till vänster sonen Aaron.

FOTO: SWNS

– Det bevisar att alla kan uppnå någonting och lyckas, bara man ger det ett försök. Känslan av att vara stolt över sig själv är riktigt härlig. Och känslan av att ens familj är stolt över en är bättre än en världsmästartitel eller något annan krimskrams, säger hon enligt Lancashire Post.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Gör allt ihop med maken Steven

Det är Steven som ser till att hon håller sig till träningsregimen och som pushar och stöttar henne. Men det var, trots hans tjat i flera år, hennes vän som vann tävlingen Miss Cumbria (grevskap i England) som fick henne att börja.

– Jag och Steven har varit ihop i 18 år och det här har verkligen tänt gnistan i vår relation igen. Vi går till gymmet ihop, äter ihop och planerar rutinerna för showerna tillsammans.

Hon får ofta höra att hon dopat sig för att nå sina resultat, och sitt maxade utseende, så snabbt. Sådana gliringar vinkar hon bort.

Kerry och Aaron under en tävling. Grabben vill gå i mammans fotspår och är ofta med och lär när hon tävlar.

Kerry och Aaron under en tävling. Grabben vill gå i mammans fotspår och är ofta med och lär när hon tävlar.

FOTO: SWNS

– Det stör mig att folk tror att jag håller på med anabola sterioder. Jag går till gymmet fyra eller fem gånger i veckan och äter bra mat – folk har sina förutfattade meningar. Jag har vilodagar och får tillräckligt med sömn. Lägger mig vid 22 och går upp vid 06, säger hon och fortsätter:

– Jag är naturligt byggd för det här. Jag är ett genetiskt monster. Det är så min kropp reagerar på träningen, maten och återhämtningen.

Sonen Aaron har inspirerats

Sedan hon började tävla har hon vunnit fyra regionala tävlingar, en brittisk mästartitel och en världsmästartitel. Hon har inspirerat sina söner, framför allt 11-åriga Aaron. Han går runt i huset och gör de klassiska bodybuilding-poserna i spegeln.

– För några veckor sedan gick han upp på scenen och utförde en rutin. Han hade till och med spraytan och såna byxor (som ser ut som kalsonger) som man ska ha. Han fick igång publiken och de ropade och hejade. Man kan inte få barn att göra sånt, han gjorde allting på eget initiativ, berättar Kerry.

Pojkarnas pappa Steven Johnston under sina glansdagar som kroppsbyggare.

Pojkarnas pappa Steven Johnston under sina glansdagar som kroppsbyggare.

FOTO: SWNS

– Steven höll på med bodybuilding för många år sedan och vi har fotografier som hänger runtom i huset. Aaron har tittat på fotografierna och härmar poserna. Han har inte missat någon av mina tävlingar. Han har sagt att han vill resa världen runt och se mig tävla, fortsätter hon.

Utan att lägga allt för mycket press på Aaron så jämför hon honom med giganten inom sporten, österrikaren Arnold Schwarzenegger.

– Folk säger till mig: ”Herregud, din son”. Han kommer säkert hålla på med bodybuilding i framtiden. Han kanske blir den nya Arnold, säger Kerry.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN