barn

Konrad, 3, kan inte andas – tvingas vänta på livsavgörande operation

Konrad Brett, 3, har problem med sina halsmandlar.

FOTO: SWNS

Konrad, 3, vaknar på nätterna och hostar blod. Ibland kan han inte andas.
På grund av långa vårdköer kan han få vänta ett år med att genomgå en helt livsviktig operation.
– Det känns som att det inte finns någonting jag kan göra, säger hans mamma.

3-åriga Ellie dansar loss till Eminem
0:27

Efter reklamen: 3-åriga Ellie dansar loss till Eminem

(0:27)

Slå på ljud

Ett mystiskt och elakartat virus höll stackars treåringen Konrad Brett sjuk i åtta veckor. Den lilla killen hade under den här tiden svårt att sova, och en kväll fick hans mamma Katie, 31, ett varningsmeddelande på den babymonitor-app hon hade i telefonen.

När hon gick in och kollade till Konrad upptäckte hon att han inte andades.

”Gör ont att se”

De följande månaderna var ett rent helvete för familjen, som bor utanför Blackpool på den engelska västkusten. Konrad kände en konstant smärta och ibland var hans halsmandlar (tonsiller) så svullna att han vaknade upp helt blodig.

Konrads mun.

Konrad vaknar nästan varje natt med svullna halsmandlar. Ibland är kläderna eller kudden blodfläckiga.

FOTO: SWNS

Dessutom fortsatte problemen med att han plötsligt kunde sluta andas mitt i natten.

– Det gör ont att se när ens barn mår så dåligt. Det är frustrerande. Du älskar dina barn mest av allt i världen och du gör allt för dem. Men just nu känns det som att det inte finns någonting jag kan göra, säger mamman till den lokala tidningen Blackpool Gazette.

Samlar in pengar till operationen

Katie, ensamstående mamma till Konrad och hans bror Colton-Joe, kämpade i flera månader för att hitta en läkare som kunde fastställa en diagnos på Konrads problem – hon fick hela tiden höra att hon var en överbeskyddande mamma. Under den mest intensiva och jobbiga perioden fick hon dessutom sparken från sitt gamla jobb.

Till slut fick Konrad sin diagnos. De gav även en förklaring till varför hans halsmandlar var så stora så att de blockerade hans luftvägar när han sov. Den lilla pojken och hans familj fick nämligen höra att de var tvungna att operera bort Konrads halsmandlar. Men på grund av kötiden inom vården skulle han vara tvungen att vänta upp till ett år för att få till sin livsavgörande operation.

Katie beslutade sig för att samla in pengar via en GoFundMe-sida, så att Konrad skulle kunna genomgå sin operation tidigare än så. För tidningen Blackpool Gazette berättar hon om den frustrerande situationen.

– Det är hemskt. Jag vet inte hur många gånger jag har ringt till sjukhuset och gråtit, det är tröttsamt i längden. Det påverkar inte bara mig och Konrad utan även hans bror Colton-Joe, säger hon och fortsätter:

– Det har varit stunder då Konrad blivit dålig under natten och jag har fått rycka upp båda ur sängen. Ibland har han fått följa med i ambulansen och sen blivit hämtad av en familjemedlem på sjukhuset.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN