Kokain-mormor Susan, 72, död i ”råttfyllt”-fängelse i Portugal

72-åriga mormodern och kokainsmugglaren Susan Clarke har dött i ett ”råttfyllt” fängelse i Portugal.
Senaste halvåret hade 72-åringen rasat 16 kilo i vikt. Hon fängslades 2019 för drogsmuggling värd 12 miljoner kronor.
– Jag kommer aldrig komma levandes ut härifrån, sa Susan Clarke till The Sun efter att hon fick straff tidsbestämt.

Brittiska Susan Clarke, 72, fängslades 2019 för kokainsmuggling värd 12 miljoner kronor. Hennes tillstånd i fängelset har snabbt förvärrats. När maken Roger Clarke, 73 senast fick träffa sin hustru i fängelset i Portugal hade hon rasat 16 kilo i vikt. Han skulle aldrig hinna träffa henne igen – innan 72-åringen avled i Portugal.

2019 fängslades Susan Clarke i åtta år för kokainsmuggling värd 12 miljoner kronor. Hon hade transporterat knarket i fyra olika resväskor. 72-åringen har hela tiden hävdat att hon är oskyldig till brott. Åklagaren menade att paret rest fram och tillbaka genom Europa med resväskor fyllda med droger.

Susan Clarke, 72 och Roger Clarke, 73, greps 2018 i Lissabon. De dömdes till åtta år i fängelse. I fyra resväskor smugglade pensionärsparet kokain värd 12 miljoner konor.

Foto: YOUTUBE
Tjänade 300 000 kronor – per resa

Enligt Expressen tjänade paret omkring 300 000 kronor varje smuggelresa. Paret hade tidigare dömts för att försökt smuggla in 240 kilo cannabis i Norge 2010.

Paret satt i olika fängelsen i Portugal. The Sunday Mirror har publicerat uppgifter att Susan Clarke skulle förflyttas till ett fängelse i Storbritannien, för att avsluta sitt åttaåriga straff. Men hon skulle aldrig hinna komma hem till Storbritannien.

Teorin: Emma och Thomas mördade Arthur, 6 – otäcka bevisen mot paret

– Hon blev livsstidsdömd. Hon hade enbart tid kvar att sakta dö i ett utländskt fängelse utan någon som älskar henne runt sig, säger källan till The Sunday Mirror.

– Fyra veckor sedan hade hon sin sista träff med Roger. De såg varandra endast genom ett plexiglasfönster.

Hon led av bröstcancer – fick ingen hjälp

72-åringen hade drabbat av en cysta i halsen, vilket gjorde att hon inte kunde tala. Hon hade dessutom drabbats av bröstcancer, men de portugisiska läkarna ansåg att inget längre kunde göras för att förbättra hennes hälsa. Så de hade avslutat hennes cancerbehandling, rapporterade den brittiska tidningen.

Smugglade kokain värd 12 miljoner kronor. 2010 dömdes paret för smuggling av cannabis i Norge.

Foto: YOUTUBE

– Hon var i sådan smärta. Roger trodde att de hade vunnit striden om att förflyttas tillbaka till Storbritannien. Så hans värld föll samman när hon inte var i hälsotillstånd nog att kunna resa hem, säger källan.

Enligt brittiska medier hade den 72-åriga mormodern blivit inlåst i ett kvinnofängelse i Lissabon. En enligt uppgit ”råttfylld” fängelsecell, som mätte tre gånger tre meter. Hennes make dömdes också till åtta års fängelse, men satt på en annan anstalt i Lissabon.

Paret träffades för sista gången för fyra veckor sedan – bakom plexiglas. Susan Clarke dog i fängelset i Portugal. Hon led av bröstcancer.

Foto: YOUTUBE

Paret greps 2018 i Lissabon, när paret återvände med ett flyg från Västindien. Pensionärsparet hade spenderat 80 000 kronor på en semester bland Karibiens paradisöar.

Det var den brittiska polisen som hade tipsat sin portugisiska motpart om parets smugglingsoperation på äldre dar. När de greps hade de kokain värd 12 miljoner kronor i fyra olika resväskor. Paret hävdar att de är oskyldiga till brott, även efter att de dömts till fängelse.

– Vi blev ett exempel för det portugisiska rättsystemet. Vi kommer aldrig komma levande härifrån. Jag kommer dö i den här boxen, sa Susan Clarke när hon levde.

LÄS OCKSÅ: Honey Boo Boo talar ut om familjetragedin med mamma June

LÄS OCKSÅ: 154 katter smugglades in över gränsen – nu ska alla avlivas

Foto: YOUTUBE

Senaste nytt