intressant om hälsan

Klarna-vd:n Sebastian Siemiatkowski öppnar upp om missbruket: ”Beroende”

Klarna-vd:n Sebastian Siemiatkowski öppnar upp om missbruket: ”Beroende”

Foto: TV4, INSTAGRAM
Klarna-miljardären Sebastian Siemiatkowski öppnar upp om alkoholproblemen – och avslöjar hur hans fru räddade honom.
– Shit, det hade gått åt skogen för mig. Jag var beroende på riktigt, berättar Klarna-grundaren i Malou möter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marianne Rundström: ”Sa upp mig för att utvecklas”
0:28

Efter reklamen: Marianne Rundström: ”Sa upp mig för att utvecklas”

(0:28)

Slå på ljud

Sebastian Siemiatkowsk, 41, tog Sverige med storm när betaltjänsten Klarna lanserades. Över åtta miljoner svenskar använder det hypade techföretagets tjänster och på kuppen har den 41-åriga vd:n dragit in miljarder.

Men allt har inte varit en dans på rosor för Sebastian Siemiatkowski.

Företaget Klarna anklagas för att driva människor i skuldfällor, 41-åringens ledarstil har ifrågasatts – och Siemiatkowski är nykter alkoholist.

Avslöjar hur frun räddade honom

Nu öppnar Klarna-miljardären upp om sin fattiga uppväxt, med en pappa som inte överlevde sitt missbruk och hur Sebastians fru Nina räddade livet på honom, i Malou Möter.

– Jag var lite mer berusad än alla andra. Jag hade minnesluckor. Jag hade tidiga signaler som jag i dag förstår är kopplat till det. Jag kunde inte hantera spriten lika bra som alla andra, säger Sebastian Siemiatkowski i TV4-programmet Malou Möter.

– Det var uppenbart att jag var påväg åt samma håll som mig far, fortsätter Siemiatkowski och berättar att hans far gick bort i missbruk.

Ville inte erkänna – är tacksam

I programmet berättar miljardären att han till en början inte ville erkänna att han hade ett problem med alkoholen. Men tillslut satte hustrun Nina hårt mot hårt.

– Det kom till en situation till slut när hon sa att hon inte skulle vara tillsammans med mig om jag fortsatte som jag gjorde. Jag slutade bara dricka för att jag ville vara tillsammans med Nina, säger Siemiatkowski.

I dag är är Klarna-vd:n tacksam.

– Om han har haft cancer och överlevt. Så kan man vara extra tacksam. Jag har något liknande förhållande till min alkohol, säger han och berättar att han varit nykter i över tio år.

Foto: TV4, INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN