Kejsarsnitt gick helgalet – barn skars i ansiktet: ”Förkrossande”

Kyanni Williams

Kyanni Williams föddes på onsdagen via ett akut kejsarsnitt.
Men något gick fel och kniven skar upp vänstra kinden.
– Förkrossande, det är hjärtskärande, säger morfar Walter Williams.

Reazjhana Williams låg inlagd på sjukhuset Denver Health i Colorado. Snart skulle hon äntligen bli mamma till en dotter.

Men under förlossningen hände det som inte fick hända. Kniven som användes vid kejsarsnittet gick för djupt och skar upp ansiktet på spädbarnet.

Kyanni Williams kom ut med ett stort skärsår på vänstra kinden.

Familjen var inte helt oväntat både chockade och arga efter händelsen.

– Att se ditt barnbarn komma ut och få träffa plastikkirurgen för att sy 13 stygn är förkrossande, det är hjärtskärande, säger Kyannis nyblivna morfar Walter Williams till Fox 31, enligt The Sun.

Kyanni Williams

Kyanni Williams fick sy 13 stygn direkt efter födseln.

KRON 4 NEWS

Reazjhana ville föda naturligt

Reazjhana Williams hade inte räknat med att barnet skulle få ett skärsår. Hon hade heller inte räknat med något kejsarsnitt. Hon hade hela tiden för avsikt att föda ”naturligt”.

Exklusivt
JACKPOT Annelie fick dubbel triss i barnbarn

Reazjhana uppger att hon gavs ett piller så fort hon landat på sjukhuset. Pillret skulle snabba på förlossningen. Bara några minuter senare uppstod komplikationer och hon fick föda via kejsarsnitt.

– De sa att vår barn gjorde en plötslig rörelse. De kunde inte höra eller se hjärtslagen och hon fick göra ett akut kejsarsnitt, säger maken och pappan Damarqus Williams.

Kyanni Williams

Sjukhuset i Colorado tvingades utföra ett akut kejsarsnitt.

KRON 4 NEWS

Mamman i chock: ”Aldrig hört talas om”

Reazjhana Williams har efter förlossningen många frågor. Dels förstår hon inte hur barnet kunde få ett stort skärsår på kinden, men inte heller hur det kom sig att en plastikkirurg skötte kejsarsnittet. Den enda förklaringen hon fått är att barnet låg mot moderkakan.

– Jag har aldrig hört talas om någon som behöver fixa ett barns ansikte efter ett kejsarsnitt, säger Reazjhana Williams.

Kyanni Williams mormor är djupt skakad över det inträffade. Hon tycker nu att sjukhuset ska stå till svars för vad som hände med hennes älskade barnbarn.

Reazjhana Williams

Reazjhana Williams har många frågor efter Kyannis födsel.

KRON 4 NEWS

Inte vanligt med skador i samband med kejsarsnitt

Det är inte speciellt vanligt med skador i samband med ett kejsarsnitt. Enligt en amerikansk studie, där man granskat totalt 37 000 kejsarsnitt, framkom det att endast 0,7 procent ledde till någon form av skada.

Sjukhuset har efter händelsen varit i kontakt med familjen och beklagat det inträffade.

– Även om detta är något som förekommer vid akuta kejsarsnitt, är vårt fokus att erbjuda den vård som är bäst för mamman och barnet, säger Denver Healths talesperson.

Denver Health

Kyanni Williams föddes på Denver Health-sjukhuset.

David Zalubowski

LÄS OCKSÅ: ”Rekordmamman” påstods ha fött 10 barn – nu avslöjar maken sanningen

LÄS OCKSÅ: Chocken: Halima Cisse från Mali väntade sju barn – läkarna missade två

Foto: David Zalubowski/TT, KRON 4 NEWS

Senaste nytt