Katten Billy räddade livet på Sam, 42,
– Utförde hjärt- och lungräddning

Katten Billy räddade livet på Sam med hjälp av hjärt- och lungräddning.

FOTO: SWNS
Sam Felsteads katt blev hennes räddning när hon i sömnen fick en hjärtinfarkt i sitt hem i England. Hur? Katten Billy, 7, utförde hjärt- och lungräddning.
Hunden Belle är världens mest förvånade hund
0:26

Efter reklamen: Hunden Belle är världens mest förvånade hund

(0:26)

Slå på ljud

Det var en natt i augusti när Sam Felstead, 42, gått till sängs för kvällen som det mest otänkbara skedde. Vid halv fem tiden på morgonen vaknade hon av att hennes katt Billy, 7, stod på hennes bröst och jammade högt. Något Sam beskriver som högst ovanligt för tidningen Metro.

– Han jamade verkligen. Det gör han inte vanligtvis. Han sover hela dagarna och nätterna, det är hans liv, säger den chockade kattägaren.

Sam berättar hur Billy gillar att vara ifred, men hur han den natten vägrade lämna hennes sida.

Läkarnas konstaterande: "Hjärtinfarkt"

Katten Billy hade märkt något som Sam själv inte uppfattat. Sam hade fått en hjärtinfarkt i sömnen. Vilket hon inte förstod förrän hon tagit sig till sjukhuset.

– Plötsligt vaknade jag under morgonens tidiga timmar blöt av svett och kunde inte röra mig.

Katten Billy, 7.

Katten Billy brukar inte vara i sängen och är vanligtvis mer förtjust i Sams mamma Karen.

FOTO: SWNS

Sam, som upplevde en huggande smärta längs sin högra sida, ropade efter sin mamma Karen som kunde köra henne till sjukhuset. Läkarna konstaterade att en av Sams artärer hade blockerats och att hon då fått en "mild" hjärtinfarkt.

Efter tre dagar kunde Sam lämna sjukhuset och återförenas med sin katt och räddare i nöden.

– Jag är tacksam mot honom eftersom jag inte vet om jag hade vaknat på egen hand. Jag tror att han räddade mitt liv och det gör alla runt omkring mig också, säger till Metro.

Hur visste Billy?

Lucy Hoile, expert på katters beteende tror att katten Billy kunde ha känt av en psykologisk förändring hos Sam och agerat, men inte medvetet för att rädda henne.

– Det kan vara så att det faktum att han hoppade upp på henne och jamade var ett tecken på hans ångest. Jag tror att han antagligen räddade hennes liv för att det var vad som fick henne att få medicinsk hjälp. Men jag skulle inte sträcka mig så långt som att han gjorde det med flit, säger Lucy Hoile.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN