TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

Kathy Patten död i 45 minuter – överlevde mot alla odds

20 sep, 2021 
Alex Hartelius
Kathy Patten och Stacey Fifer
Kathy Patten var på väg till BB.
Dottern Stacey skulle snart föda.
Då drabbades hon av en hjärtinfarkt och var död i 45 minuter.
Annons
Gifte sig på sjukhus – så att hennes döende mormor kunde vara medBrand logo
Gifte sig på sjukhus – så att hennes döende mormor kunde vara med

Kathy Patten var ute och spelade golf när hon plötsligt fick ett telefonsamtal: dottern Stacey Fifer låg på BB och skulle snart föda.

Den viktiga golfen fick vänta, jämfört med ett barnbarn var sporten inte så viktig trots allt. Kathy lämnade gräsplätten, satte sig i bilen, tryckte foten på gaspedalen och brummade med full fart till sjukhuset i Maryland.

Hon parkerade bilen, kom in till sjukhuset och träffade sin dotter på förlossningsavdelningen. Då drabbades hon plötsligt av en hjärtinfarkt.

Kathy Patten
Kathy Patten var på BB för att närvara på barnbarnets födsel. Då drabbades hon av en hjärtinfarkt och var död i 45 minuter.

Kathy Patten kliniskt död i 45 minuter

Läkarna insåg snabbt allvaret och rusade iväg med Kathy Patten till ett av akutrummen. Med näbbar och klor försökte de sätta igång hjärtat med hjärt- och lungräddning, samtidigt som man blåste in syre i hennes lungor.

Annons

Kathy gav noll svar på liv. Det fanns varken någon hjärtrytm, puls, blodtryck eller syre till hjärnan. I ett annat rum kämpade samtidigt dottern Stacey med en tuff förlossning som krävde akut kejsarsnitt och tog totalt 39 timmar.

I familjen Patten kommer ett mirakel sällan ensamt. Läkarna gjorde allt i sin makt och lyckades till slut få liv i Kathy. Hon hade då varit kliniskt död i 45 minuter.

Stacey: Barnet räddade livet på mormor

Händelsen inträffade 22 juli i år. I en intervju med CBS Baltimore säger Kathy Patten att hon är överlycklig att få fortsätta jordelivet.

– Jag är så tacksam att Gud gett mig en andra chans. Jag kommer försöka vara en så bra människa som jag bara kan. Att få komma tillbaka ger mig en andra chans att leva, och det är skrämmande, säger Kathy Patten.

Strax efter Kathy Pattens mirakulösa återhämtning föddes barnbarnet Alora. Stacey säger att det var den nyfödda dotterns förtjänst att mormor Kathy klarade sig.

Annons

– Det var ödet att min mamma var här. På grund av Alora var mamma på rätt plats vid rätt tillfälle. Hon är verkligen ett sant mirakel, säger hon.

Stacey Fifer
Stacey Fifer låg på BB när hennes mamma drabbades av en hjärtinfarkt på sjukhuset. Kathy kämpade för sitt liv samtidigt som Stacey hade en tuff förlossning.
Alora
Stacey Fifer födde dottern Alora efter en 39-timmarslång förlossning som krävde akut kejsarsnitt. Hon säger att det är dotterns förtjänst att hennes mamma och Aloras mormor lever.

Läkarens tack: ”Du lärde oss meningen med livet”

Det var inte bara Kathy Pattens som var i svår chock efter hjärtinfarkten. Läkaren Dov Frankel var imponerad över hennes kämpaglöd och säger att det är teamet som räddade livet på henne som ska tacka.

– Du lärde oss meningen med livet. Du visade oss vad det innebar att aldrig ge upp.

Alora
Stacey Fifer födde dottern Alora efter en 39-timmarslång förlossning som krävde akut kejsarsnitt. Hon säger att det är dotterns förtjänst att hennes mamma och Aloras mormor lever.

Foto: Youtube/CBS Baltimore

Annons