Kate och William lämnar London med barnen – därför flyttar familjen

Kate och William lämnar London

Prins William och hertiginnan Kate är redo att flytta från London tillsammans med barnen.
De planerar nu att lämna stadslivet för en lugnare tillvaro på landet.
– De inser att en mindre ort passar dem väldigt bra i det här stadiet i livet, säger en källa till tidningen The Telegraph.
Några härliga stunder med kung Carl XVI Gustaf
0:44

Efter reklamen: Några härliga stunder med kung Carl XVI Gustaf

(0:44)

Slå på ljud

Länge har prins William tillsammans med familjen bestående av hustrun hertiginnan Kate och barnen George, 8, Charlotte, 6, och Louis, 3, bott i slottet Kensington i den brittiska huvudstaden London. Men nu kan det bli ändring på det.

Precis som prins Harry och hertiginnan Meghan, som lämnade Storbritannien för ett mer privat liv i USA, kan William och Kate följa samma spår.

Avslöjandet om familjens nya bostad

Dock blir inte familjens flytt lika lång som till andra sidan av jorden. Enligt källor till den brittiska tidningen The Telegraph känner familjen att de vill byta ut stadslivet i London mot en mer lugnare tillvaro ute på landet, närmare bestämt det anrika Fort Belvedere.

– De inser att en mindre ort passar dem väldigt bra i det här stadiet i livet, säger en källa till tidningen.

Fort Belvedere ligger i södra änden av Windsor Great Park, på gränsen mellan Berkshire och Surrey. Det var på denna plats som drottning Elizabeths farbror, kung Edward, abdikerade efter mindre än ett år på tronen 1936.

Tydliga tecknet – efter William och Kates beslut

En flytt ut till landet skulle också innebära att familjen både kommer närmare drottning Elizabeth då Fort Belvedere ligger precis utanför Windsor Park där drottningen bor på Windsor Castle. De kommer också närmare Kates föräldrar samt hennes syster Pippa som bor i närliggande byn Chapel Row.

Att familjen planerar att flytta ut till Fort Belvedere är enligt The Telegraph ett tydligt tecken på att de håller på att förbereda sig för en betydligt större roll inom det kungliga uppdraget.

– Den här flytten är fullständigt rimlig. Om du är en arbetade kunglighet kommer inte det som människor ser som ”riktiga landet” fungera, säger Sue Barnes, från hovleverantören Lavender Green Flowers i Windsor.

Kritiken efter avslöjandet om plötsliga flytten

Men avslöjandet om flytten möts inte bara av glädje, utan också en del kritik.

Enligt tidningen så finns det personer som står både William och Kate nära som tycker att det är ”förbluffande” att det kungliga paret väljer att flytta till just Berkshire, som ligger ungefär 80 kilometer väster om London. Enligt vissa personer så räknas inte detta som ”äkta landsbygd”.

LÄS OCKSÅ: Nakenbild på svenska stjärnan sprids efter EM-guldet: ”Dum i huvudet”

LÄS OCKSÅ: Magdalena Forsberg, 54, stoppas helt – får inte efter beslutet

FOTO: Anthony Devlin/ Lise Åserud

FRÅN FÖRSTASIDAN