TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Kate, 39, blev gravid tre gånger trots p-piller och makens vasektomi

22 sep, 2021 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Kate och familjen
Kate och Dan Harman kan vara mästare i antal oplanerade barn.
Det spelar ingen roll om det är p-piller eller vasektomi – de får fler ändå.
– Jag sa: ”Jag har inte haft någon affär”, säger Kate.
Annons
Paret fick 20 barn på ett år – så lever de idagBrand logo
Paret fick 20  barn på ett år –  så lever de idag

Det spelar ingen roll vad Kate Harman, 39, och maken Dan Harman, gör för att skydda sig från att skaffa fler barn. Oavsett preventivmedel eller kirurgiska ingrepp lyckas de vänta tillökning.

Redan när sonen Charlie föddes för tjugo år sedan var det oplanerat. Kate gick på p-piller och hade inte räknat med att se det positiva strecket på stickan. Sex år senare föddes sonen Alfie, 14, och sex år efter det sonen Stanley, 8.

De två gångerna var det i och för sig planerat, men efter tre barn i familjen kände både Kate och Dan att det fick räcka. Kates läkare uppmanade henne att gå tillbaka till preventivmedel i tablettform, för att undvika att bli gravid ytterligare en gång.

Kate med sonen Charlie, 20
Kate Harman har flera oplanerade barn. Den första var Charlie, 20, som föddes för tjugo år sedan. Här är hon med äldsta sonen.

Makens vasektomi: ”Han hade jätteont”

Det är oklart om Dan har ovanligt stark sperma, men det kanske man ändå får anta eftersom Kate blev gravid med dottern Lottie sex månader efter att hon återigen börjat med p-piller.

Annons

– Eftersom vi även fick vår lilla flicka som en överraskning sa jag: ”Jag kommer inte att gå på några fler p-piller, jag är färdig”, säger Kate till The Mirror och förtydligar att maken Dan fick lägga sig under kniven för att göra en vasektomi.

Hon minns tillbaka hur Dan med den starka säden ojade sig och ofta uttryckte frustration hur ont det gjorde att återhämta sig efter läkarnas kirurgiska ingrepp.

– Han hade jätteont. Du kanske kan förstå hur en man gnäller och gnäller om det. Jag sa ”jag har tryckt ut fyra ungar, ryck upp dig”.

Blev gravid efter makens sterilisering: ”Inte haft någon affär”

Dan hade fått höra att vasektomin skulle skydda till 99,9 procent så han orkade inte bemöda sig med att skicka in ett spermaprov. Kate och Dan började ligga som om det inte fanns någon morgondag.

Fyra år senare kom dock det minst sagt överraskande beskedet. Kates mens var aningen sen. Hon tog ett graviditetstest och till sin stora förvåning fick hon ett positivt svar. Återigen verkade det som Dans kanonsperma brutit sig igenom alla preventivbarriärer och överträffat alla odds.

Annons

– Jag sa: ”Jag har inte haft någon affär” och han svarade ”nej nej nej, jag tror inte att du haft någon affär”, säger Kate.

”Jag älskar verkligen att vara mamma”

Dan fick återvända till läkaren för att kolla sin spermakvalitet. Mycket riktigt var den högklassig och förträfflig. Han tillhörde den 0,1 procent som lyckats lura systemet. Läkarens teori är att hans kropp hittat nya vägar för att kringgå vasektomin.

Först blev det superfertila paret från Biggleswade, England, oroliga hur de skulle klara av fem barn i familjen, men sen omfamnade de den glada nyheten.

Dessvärre drabbades Kate av missfall, men några veckor senare blev hon gravid igen, den här gången planerat, med sonen Buddy. Kate och Dan kunde inte vara gladare och kallar Buddy för ett ”mirakel”.

– Jag älskar verkligen att vara mamma, älskar bebisar och att ha en stor familj.

Kate tänker nu själv sterilisera sig.

Familjen Harman
Från vänster sonen Buddy, Dan Harman, Alfie Harman, Lottie, Kate Harman, Stanley och Charlie.

Foto: Facebook/Privat

Annons