Karen lurade sin dementa mamma på en miljon – levde galet lyxliv

30 jul, 2021 
AvStefan Johansson
Pat och Karen
Karen Wakeling blåste sin svårt sjuka mamma på pengar.
I flera år levde hon ett lyxliv med finrestaurang, värstingbil och sexiga underkläder.
– Min syster är död för mig, säger brodern Andy.
Annons
Gifte sig på sjukhus – så att hennes döende mormor kunde vara med
Gifte sig på sjukhus – så att hennes döende mormor kunde vara med

Karen Wakeling, 47, från Hunstanton, nordväst om Norwich, blåste sin svårt sjuka mamma på pengar och avtjänar nu ett fängelsestraff.

Hemma i hyreslägenheten i Hunstanton sitter hennes mamma Pat Cordon, 81, och undrar var alla hennes sparpengar tagit vägen.

Hon förstår att det mesta är borta, men hon kan inte ta in att hennes egen dotter stulit dem.

Broderns chock när banken hörde av sig: ”Inte möjligt?”

Pat lider av demens, minnet och verklighetsuppfattningen är inte riktigt vad de varit. Hon får hjälp av sin son Andy, 51, som flyttat hem för att ta hand om sin mamma.

Det var Andy som upptäckte att hans syster systematiskt så gott som länsat deras mammas konto. Det var Andy som svarade när banken ringde upp och var lite frågande när det gällde mammas shopping.

När banken förklarade att någon använt Pats pengar för att shoppa på Ann Summers, en onlinebutik med sexiga underkläder, så trodde Andy inte sina öron.

– Nej, det kan inte vara möjligt? sa han.

Karen Wakeling
Karen Wakeling tog över svårt sjuka mammans ekonomi och blåste henne på pengar. I flera år levde hon ett liv med lyxrestaurang och värstingbil.

Lyxrestaurang, värstingbil och sexiga underkläder

Men shoppats hade det gjorts, men pengar som dragits från Pats konto.

Annons

Karen såg 2009 till att få en fullmakt som gav henne tillgång till mammas konton. Mamma Pat började röra ihop saker och ting, och då var det bäst att hon skötte hennes pengar.

Snart började Karen, som jobbade extra på en stormarknad, få råd med både det ena och det andra: först betalade hon av sina kreditkortsskulder, sedan drog hon iväg på resor utan vare sig maken eller barnen, åt på lyxrestauranger, köpte en lyxbil och shoppade sexiga underkläder.

Pat
Pat klarade inte att ta hand om sin egen ekonomi. I stället fick dottern Karen ansvaret för hennes konton, vilket slutade i en katastrof.

Maken begärde skilsmässa: ”Gör mig spyfärdig”

När Karen fyllde 40 ställde hon till med en hejdundrande fest, och det var som åklagaren sade vid rättegången: ”Hennes mamma var inte bjuden men det var hon som betalade”.

Under tio år levde Karen det goda livet på mammas bekostnad och tog sammanlagt motsvarande nästan en miljon kronor.

Annons

Karen själv var helt oförstående till anklagelserna. Hon tyckte inte hon gjort något fel och har inte bett om ursäkt.

– Min syster är död för mig, säger hennes bror Andy.

Karens man Carl, 51, begärde skilsmässa när han fick reda på vad hans fru gjort, och säger efter att hon dömts till två års fängelse: ”Hon lurade sin mamma och ljög för mig. Det gör mig spyfärdig.”

Karen Wakeling
Karen Wakeling fick fängelse efter att ha blåst sin sjuka mamma Pat. Maken Carl begärde skilsmässa när han fick veta vad frun gjort med pengarna.

Foto: Youtube

Annons