döda kändisar

Kända stjärnkocken död – kollegorna sörjer 29-åringen: ”Förkrossad”

Antti Lukkari i köket på Frantzén.

FOTO: Instagram
Michelinrestaurangen Frantzéns stjärnkock Antti Lukkari , 29, är död efter att ha insjuknat på semester.
Nu sörjer kollegorna sin förlorade vän.
”Vi ses på golfbanan och i köket på andra sidan broder”, skriver Björn Frantzén.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fotbollsikonen Pelé är död – blev 82 år
0:53

Efter reklamen: Fotbollsikonen Pelé är död – blev 82 år

(0:53)

Slå på ljud

Den finska stjärnkocken Antti Lukkari har dött, 29 år gammal. Det var under en semesterresa i Filippinerna som Lukkari drabbades av blodförgiftning och lades in på sjukhus, berättar 29-åringens pappa för finska Ilta-Sanomat.

Antti Lukkari har under flera år arbetat på den trestjärniga Michelinrestaurangen Frantzén i Stockholm. Nu sörjs den avlidna köksmästaren av kollegorna. I ett Instagraminlägg delar restaurangägaren Björn Frantzén med sig av en hyllning till Lukkari.

Jag är helt förkrossad över att behöva meddela att min älskade vän, golfpartner och kollega Antti Lukkanen, köksmästare på Restaurang Frantzén, tragiskt och plötsligt gått bort”, skriver Frantzén på Instagram.

Antti Lukkari har belönats med flera priser under sin karriär. Bland annat commis (assisterande kock) år 2015 under Bocuse d'Or, som anses vara en av världens mest prestigefyllda matlagningstävlingar, skriver Aftonbladet.

”Antti, tack för ditt hårda arbete, din hängivenhet, din passion och alla skratt under åren tillsammans, du kommer att vara väldigt saknad ”Mr. Finland”. Vi ses på golfbanan och i köket på andra sidan broder”, skriver Björn Frantzén.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN