Kaija lämnade sonen i het bil för att spela bingo – pojken blev blind

Kaija Millar och sonen Easton

Kaija Millar lämnade sonen Easton i stekhet bil för att spela bingo.
Fem timmar senare hade han blivit blind och fått en hjärnskada.
– Jag gjorde inte det här med flit. Jag gjorde det inte för att skada min son, säger hon.
20 egenskaper som avslöjar om du är psykopat
Slå på ljud

Kaija Millar, 34, parkerade bilen utanför Brook Hotel i australiska staden Victoria och gjorde sig redo för att spela bingo. 14 månader gamla sonen Easton fick sitta kvar i bilen. Temperaturen var varm och i flera timmar plågades han i den stekheta bilen.

Först fem timmar senare återvände Kaija Millar till bilen för att kolla till sonen. Då hade hans kropp antagit en gråblå färg och han hade drabbats av njursvikt.

Bilen uppmätte då en temperatur på 37,5 grader – hans kropp en temperatur på 40 grader. Han hade lämnats kvar i bilen utan någon påslagen AC och utan nedvevade fönstren.

Kaija Millar

Kaija Millar, 34, lämnade 14 månader gamla Easton i bilen när hon skulle spela bingo. Fem timmar senare svävande han i livsfara och hade en kroppstemperatur på 40 grader.

Facebook

Mammans lögner avslöjades av övervakningskameror

Enligt Daily Star bad Kaija Millar vittnen till händelsen att inte berätta för hennes man om vad som hänt. Hon ska även ha ljugit för ambulanspersonal och sagt att fönstren var nedvevade, men att sonen måste ha fått i sig rök från närliggande skogsbränder.

Hon hävdade även att AC:n lämnats på och att hon gick fram och tillbaka till bilen för att kolla till sonen. Övervakningskameror i området motbevisade dock det påståendet.

– Jag gjorde inte det här med flit. Jag gjorde det inte för att skada min son, sa Kaija Millar till polis, enligt Daily Star.

Easton kämpade för sitt liv – pappans sorg

Eastons skador var livshotande. Han gavs 50 procent chans att överleva. Lyckligtvis klarade han sig men blev både blind och hjärnskadad.

Easton kommer nu behöva livslång vård. Han kommer aldrig kunna röra sig, prata eller äta på samma sätt som han gjorde förut.

Pappan Steve Millar fanns vid sonens sida när han kämpade för sitt liv på sjukhuset.

– Han har visat några livstecken för mig, när jag försöker prata med honom kan jag se hur han försöker röra på munnen, sa han i en intervju med Herald Sun i januari.

Easton klarade sig men blev både blind och hjärnskadad. Pappan Steve Millar fanns hela tiden vid sonens sida på sjukhuset och var både ”förkrossad och förstörd”.

Mamman skyldig till vårdslöshet av barn

Steve Millar säger att han är helt ”förkrossad och förstörd”. Han har efter händelsen brutit all kontakt med mamman.

På sociala medier har folk riktat stor ilska mot mamman. Inför rättegången i Melbourne hade man utökat säkerheten för att undvika någon attack.

Kaija Millar har gjort sig skyldig till vårdslöshet av barn och för att ha orsakat sonen Easton stor skada efter att ha lämnat honom i en stekhet bil. Straffpåföljden kommer annonseras senare i november.

Kaija Millar

Kaija Millar har gjort sig skyldig till vårdslöshet av barn. Straffpåföljden kommer annonseras senare i november.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Skådespelaren Justin död i otäck olycka – fick aldrig träffa sonen

LÄS OCKSÅ: Marie, 44, förlorade båda sönerna och deras pappa i sjukdomen

Foto: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN