madeleine mccann

Julia Wendells Instagram borta – efter påståendet om Madeleine McCann

Madeleine McCann och Julia Wendell.

FOTO: TT/Instagram
Polska Julia Wendell, 22, laddade upp bevis för att hon är försvunna Madeleine McCann på Instagram.
Nu är hennes konto plötsligt borta.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Greta Thunberg bärs bort av polis
0:31

Efter reklamen: Greta Thunberg bärs bort av polis

(0:31)

Slå på ljud

22-åriga Julia Wendell från Polen påstår att hon är försvunna Madeleine McCann. På Instagram har hon laddat upp flera bilder med vad som skulle kunna vara bevis för att hon är den treåriga flickan som försvann från sitt hotellrum i Praia da Luz i Portugal 2007.

Nu rapporterar Daily Star att hennes Instagramkonto ”IamMadeleineMcCann” plötsligt försvunnit – och därmed allt hennes bevismaterial.

Enligt Julia Wendells talesperson Fia Johansson, medium och privatdetektiv, finns en förklaring till att kontot är borta.

Fia Johansson: Lögner har fått kontot nedstängt

Det är inte första gången som någon utger sig för att vara den brittiska flickan som försvann spårlöst i Portugal. Julia Wendell har dock fått enorm uppmärksamhet efter att ha påpekat flera argument som talar för hennes likheter med Madeleine McCann.

Julia Wendell.

Julia Wendell påstår sig vara Madeleine McCann.

FOTO: Instagram

Det handlar bland annat om att flickorna har liknande ögonfel, att båda misstänks ha blivit sexuellt utnyttjade av en tysk man och att Julia Wendells polska familj inte kan redogöra för hennes barndom, menar 22-åringen.

Hennes Instagramkonto hade just nått en miljon följare när det plötsligt var borta. Till en början rapporterade den brittiska pressen att hon raderat sitt konto, men Fia Johansson, som arbetar med Julia Wendell, menar att kontot blivit nedstängt mot hennes vilja.

Fia Johansson.

Fia Johansson titulerar sig som medium, psykolog och privatdetektiv och arbetar tillsammans med Julia Wendell.

FOTO: Instagram

”Det här kontot har rapporterat in lögner till Instagram för att få henne borttagen”, skriver Fia Johansson tillsammans med en skärmdump som visar den skyldiga Instagramprofilen.

I bilden har det utpekade kontot skrivit att Fia Johanssons konto står näst på tur.

Polska föräldrarna: Julia Wendell vägrar mediciner

Julia Wendell har krävt att få göra ett dna-test som skulle kunna bevisa att hon är Madeleine McCann. I februari meddelade hon även att Madeleine McCanns föräldrar, Gerry och Kate McCann, varit positiva till hennes förfrågan. Enligt brittisk press har påståendet verifierats av en källa nära familjen.

Kate och Gerry McCann.

Kate och Gerry McCann, föräldrarna till försvunna Madeleine McCann, har ännu inte uttalat sig om påståendet.

FOTO: TT

Senare kom rapporter om att Julia Wendells polska föräldrar vägrar samarbeta. I slutet av februari kommenterade de händelsen och förklarade sin sorg över dotterns påståenden.

”Vi har försökt att förstå Julia. Många terapier, mediciner och psykologer. Vi har stöttat Julia med allt”, säger föräldrarna och menar att dottern har hotat dem, spridit lögner och manipulerat.

”Vi försökte alltid hjälpa henne att komma på fötter igen. Julia har varit myndig i flera år och har flyttat hemifrån. Hon vägrar behandling och tar inte mediciner regelbundet”, skriver de.

Den poliska polisen har även gått ut med ett officiellt uttalande som dementerar 22-åringens uppgifter.

FOTO: Instagram/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN