madeleine mccann

Julia Wendell påstår sig vara Madeleine McCann – familjen vägrar dna-test

Madeleine McCann och Julia Wendell.

FOTO: TT/Instagram
Försvunna Madeleine McCanns familj har gått med på att dna-testa Julia Wendell, 22, som påstår sig vara deras dotter.
Nu meddelar Julia Wendells polska föräldrar att de inte tänker samarbeta.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nytt brott införs i terroristbrottslagen
0:42

Efter reklamen: Nytt brott införs i terroristbrottslagen

(0:42)

Slå på ljud

Det var i slutet av förra veckan som brittiska medier uppmärksammade möjliga framsteg i Madeleine McCann-fallet. 22-åriga Julia Wendell från Polen påstod sig vara den försvunna Madeleine McCann som försvann spårlöst i Praia da Luz, Portugal 2007, blott tre år gammal.

Julia Wendell som gjort sig känd i sociala medier under användarnamnet IamMadeleineMcCann påstår att hon bett familjen McCann om ett dna-test för att ta reda på om hon är deras saknade dotter.

För brittiska medier berättar hon att familjen varit tillmötesgående och är positiva till att göra ett dna-test. Uttalandet har även bekräftats av en källa nära familjen.

Nu rapporterar The Sun att Julia stött på motstånd hemma i Polen. Hennes polska föräldrar vägrar samarbeta, berättar Fia Johansson, psykolog och medium, som hjälper Julia.

Madeleine Mccann, 3.

Brittiska Madeleine McCann, 3, försvann från familjens hotellrum när familjen semestrade i Praia da Luz, Portugal, 2007.

FOTO: TT

Julia Wendells bevis

22-åriga Julia Wendell utger sig för att vara Madeleine McCann och har flera argument för att bevisa det. Hon pekar bland annat på att hon har samma ögonfel som den försvunna flickan hade. Enligt hennes utsaga vet hon inte mycket om sin barndom, vilket också talar för att hon kan vara Madeleine McCann.

Ögonfel

Julia Wendell menar att hon och Madeleine McCann har samma ögonfel.

FOTO: Instagram

Hon påstår att hennes polska föräldrar inte vill berätta om hennes barndom och att det knappt finns några bilder på henne som liten, foton från den polska mammans graviditet eller något födelsebevis.

Ytterligare en detalj som liknar Madeleine McCann-fallet är att Julia Wendell utsattes för sexuella övergrepp av en tysk man – Marvin Ney som var en av flera misstänkta i treåringens försvinnande.

Marvin Ney.

Den huvudmisstänkta i Madeleine McCann-fallet är en tysk man. Julia Wendell påstår att hon blivit sexuellt utnyttjad av en annan tysk man som tidigare var huvudmisstänkt i ärendet.

FOTO: Instagram

Fia Johansson: ”Vi behöver tvinga mamman”

Julia Wendells försök att ta reda på sanningen har stannat av då hennes polska föräldrar vägrar gå med på att 22-åringen dna-testas.

Julia Wendell arbetar tillsammans med Fia Johansson, psykolog, medium och privatdetektiv som berättar att de fortfarande hoppas kunna hantera ärendet snabbt och smärtfritt. Hon är mån om att respektera familjen McCann.

– Min känsla är att vi behöver tvinga mamman eller en familjemedlem till Julia att ta dna-testet istället för att störa Kate och Gerry, vilket inte är nödvändigt, berättar Fia Johnsson för The Sun.

– Om en nuvarande familjemedlem är villig att ta dna-testet så kan vi lösa det här. Men de vägrar.

No embed code for tiktok https://www.tiktok.com/@iammadeleinemccannc/video/7202316444309212421?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7137281244555068934

Det är inte första gången som någon påstår sig vara familjen McCanns försvunna dotter och efter Julia Wendells uttalande har flera dykt upp.

En källa har tidigare sagt till The Sun att alla påståenden sårar föräldrarna.

– Det skapar onödig smärta för Kate och Gerry. Så många falska påståenden har gjorts genom åren och de behöver inte mer, säger källan.

FOTO: TT/Instagram/TikTok

FRÅN FÖRSTASIDAN