madeleine mccann

Julia Wendell har gjort dna-test – ska bevisa att hon är Madeleine McCann

Julia Wendell och Madeleine McCann som barn.

FOTO: Instagram/TT
Polska Julia Wendell, 22, påstår sig vara försvunna Madeleine McCann.
Nu har hon skickat in tre dna-tester som ska bevisa hennes identitet.
Testerna ska analyseras på ett forensiskt labb i USA.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hunden och katten är bästa vänner – plundrar köket ihop
0:26

Efter reklamen: Hunden och katten är bästa vänner – plundrar köket ihop

(0:26)

Slå på ljud

22-åriga Julia Wendell från Polen påstår att hon är försvunna Madeleine McCann. Sedan slutet av februari i år har hon tillsammans med privatdetektiver och Fia Johnsson, medium och psykolog, gjort allt för att bevisa att hon är den treåriga flicka som försvann spårlöst i Praia da Luz i Portugal 2007.

Nu kommer uppgifter om att det gjorts framsteg i 22-åringens fall. På plats i USA har hon kunnat skicka in tre dna-tester och ett genetiskt test som kan bevisa att hon är Madeleine McCann, rapporterar Daily Star.

Fia Johansson: Vi kommer att fortsätta

Julia Wendell har flytt hemlandet Polen efter att ha mottagit flera dödshot för sitt uppmärksammade påstående. Hon befinner sig just nu i Kalifornien där hennes talesperson, mediumet Fia Johansson, är bosatt.

För RadarOnline avslöjar nu Johansson att Julia skickat iväg flera prover för analys i ett forensiskt labb. Detta för att ta reda på om Julias dna matchar med Madeleine McCanns.

– Om testerna kommer tillbaka och visar att hon är brittisk eller från området kommer vi att fortsätta undersöka Madeleine McCann-fallet och ta kontakt med detektiverna i Portugal, säger Fia Johansson till tidningen.

Fia Johansson och Julia Wendell.

Fia Johansson, medium och psykolog, hjälper Julia Wendell att bevisa att hon är Madeleine McCann.

FOTO: Instagram

Sedan tidigare har den polska 22-åringen redogjort för flera bevis som skulle kunna tala för att hon är den brittiska flickan. Hon påstår sig bland annat ha samma ögonfel som Madeleine McCann och påstår att hennes polska föräldrar inte kan redogöra för hennes barndom. Enligt Julia finns inga bilder från hennes mammas graviditet och heller inga bebisbilder på Julia.

Ögonfel.

Julia Wendell påstår att hon har samma ögonfel som Madeleine McCann.

FOTO: Instagram

Julia Wendells polska föräldrar har blockerat hennes nummer

Fia Johansson säger till tidningen RadarOnline att hon har ”bevis för att hon utsatts för trafficking”. Vad det är för slags bevis återstår oklart.

– Vi har mycket bevis just nu som bevisar att Julia kom till Polen genom trafficking, säger hon.

Julia Wendell.

Julia Wendells fall uppmärksammades i slutet av februari efter att hon laddat upp sina bevis på sociala medier. Sedan dess har hennes Instagramkonto stängts ner.

FOTO: Instagram

Enligt privatdetektiver som varit på plats i polska Wroclaw, Julias hemstad, finns inga sjukhusjournaler som visar att Julia är född där.

Julias polska familj har nekat till påståendena om att deras dotter är Madeleine McCann. De har vägrat ta egna dna-prover och enligt Fia Johansson har hennes föräldrar nu blockerat Julias telefonnummer.

Madeleine McCann.

Madeleine McCann försvann på semester i Praia da Luz, Portugal 2007 – blott tre år gammal.

FOTO: TT

FOTO: Instagram/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN