fascinerande liv

Julia upptäckte familjehemligheten efter 32 år – DNA-testet avslöjade sanningen

Julia kunde återförenas med sin biologiska pappa tack vare ett DNA-test.

FOTO: Facebook/TikTok
DNA-testet avslöjade sanningen om adopterade Julia, 34.
Efter 32 år i ovetskap uppdagades den stora hemligheten om den biologiska familjen.
Och familjen var närmre än hon trott.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fu återförenas med pappa Luo 58 år efter kidnappningen – se känslosamma videon
1:26

Efter reklamen: Fu återförenas med pappa Luo 58 år efter kidnappningen – se känslosamma videon

(1:26)

Slå på ljud

Julia Tinetti, 34, från Connecticut, USA, växte upp i en adoptivfamilj. Ovetandes om sin bakgrund levde hon ett helt normalt liv – tills den dag ett DNA-test avslöjad en enorm familjehemlighet. Hennes värld vändes upp och ner när testet avslöjade att hennes bästa vän Cassandra Madison, 34, var hennes syster.

I oktober reste systrarna, tillika bästa vännerna, till Dominikanska republiken för att träffa sin biologiska pappa för första gången.

– Den här resan har förändrat mitt liv, berättar Julia för People.

Bästa vännen övertalade Julia

Julia adopterades från Dominikanska republiken och växte upp i USA med en ensamstående mamma. Hon visste att hon var adopterad, men inte förrän 2021 blev Julia nyfiken på sin bakgrund.

Det var bästa vännen Cassandra som övertygade Julia om att göra ett DNA-prov för att lära mer om sina rötter. Cassandra själv är adopterad från samma land och gjorde ett DNA-prov redan 2019. Hon fick då veta vem hennes biologiska pappa var och har sedan dess haft kontakt med honom.

Självklart ville Cassandra att Julia skulle få känna samma glädje som hon själv gjort när hon återförenats med sin biologiska familj.

Julia och Cassandra blev vänner 2013 efter att de jobbat på samma restaurang i Connecticut. Eftersom båda adopterats från samma land kände de genast en samhörighet till varandra. Tanken att de skulle kunna vara släkt hade slagit dem förut, men deras adoptionspapper matchade inte – de var inte släkt.

DNA-provet avslöjade familjehemligheten

Trots att vännernas adoptionspapper inte matchade övertalade Cassandra Julia att göra ett DNA-prov. Även om de inte var släkt kunde det vara kul att göra, tyckte Cassandra.

Julia och Cassandra med DNA-provet.

Cassandra gjorde ett DNA-test 2019 och övertalade bästa vännen Julia att göra detsamma.

FOTO: Facebook

Men när de fick tillbaka provsvaret kunde de inte tro sina ögon. Deras DNA matchade och det skulle visa sig att deras adoptionspapper var förfalskade. I själva verket var de bästa vännerna systrar och delade samma pappa. Hur kunde det vara sant?

Cassandra som redan 2019 lärt känna sin pappa över telefon var ivrig att tillsammans med sin syster åka till Dominikanska republiken för att träffa honom. Julia var inte lika övertygad. Hon var nervös.

– Jag oroade mig ”kommer de att älska mig lika mycket som de älskar Cassandra? Kommer de att acceptera mig för den jag är”?, berättar Julia att hon tänkte.

Men i oktober i år tog hon mod till sig, satte sig på ett plan och besökte sin biologiska familj i Dominikanska republiken.

@juliatinetti1

Replying to @brittanyhyman2018 Some Videos I Took When I Met My Biological Family! ENJOY! #biological #adoption #family #23andme #dna #myjourney #StemDrop001 #dominicanrepublic #memories

♬ Paradise - TELL YOUR STORY music by Ikson™

Systrarnas resa till Dominikanska republiken

Systrarna åkte till hemlandet för att fira Cassandras dotters födelsedag. Men när planet landade hade Julia panik.

– Jag tänkte ”jag är inte redo än, jag är inte redo än, jag är inte redo än”, berättar Julia och fortsätter:

– Men Cassandra hanterad det bra. Hon sa i princip att ”vi går när du är redo, säg bara till”.

Julia återförenas med sin pappa.

I oktober träffade Julia och Cassandra sin pappa för första gången.

FOTO: TikTok

När det var dags att möta familjen möttes systrarna av jubel. Julia kunde inte förstå att hon såg precis ut som sin familj.

– Min pappa kom fram först av alla och gick fram till mig och sa ”min dotter”. Så började han gråta, säger Julia till People.

Julia och Cassandra fick träffa sina biologiska syskon. De berättar hur de kändes som att en förlorad pusselbit fallit på plats.

FOTO: Facebook/TikTok

FRÅN FÖRSTASIDAN