djur

Josefine Foxman är bästa kompis med räven Fox: ”Känns som meningen”

Josefine Foxman matar räven Fox ur en metallburk medan räven står med framtassarna på hennes överkropp. Josefine Foxman framifrån i Efter Fem till höger.

FOTO: Tiktok/TV4
Smålänningen Josefine Foxman är passande nog bästa vän med räven Fox.
Duon gör succé på Tiktok men vänskapen började inte på bästa sätt.
– Det känns ju lite som meningen, säger Josefine Foxman om sammanträffandet med namnet.
Kvinnan blir attackerad av rabiesräv
0:37

Efter reklamen: Kvinnan blir attackerad av rabiesräv

(0:37)

Slå på ljud

Det var i somras som Josefine Foxman, 31, hörde att det var någonting ute på altanen hemma i huset i Åseda utanför Vetlanda i Småland. När hon gick ut fick hon en chock när hon insåg att det var en räv.

Så blev Josefine och Fox vänner: ”Nyfiken”

Det första mötet blev dock inte så lyckat då räven snodde med sig en av Josefines ridstövlar. Men sedan kom den tillbaka och då började Josefine leka och prata lite med den, berättar hon för Expressen.

– Då såg jag att han var himla söt och han var väldigt nyfiken på mig så jag tänkte jag att vi ska nog kanske bli vänner, säger Josefine till Efter Fem i TV4.

Josefine bjöd räven på mat vilket fick honom att vilja komma tillbaka. Sedan dess besöker räven – som har fått namnet Fox som betyder räv på engelska – Josefine varje dag.

Följer med till stallet och hänger med katterna

Han följer bland annat med till stallet, leker med hundleksaker och sover på Josefines altan. Fox har även blivit vän med Josefines katter och de brukar sova tillsammans på altanen. På klipp som Josefine har lagt upp på Tiktok syns också att Fox har lärt sig vissa trick som ”sitt”.

Rävduon har blivit virala på Tiktok

Josefine började filma rävbesöken och lägga upp på sin Tiktok och nu har duon blivit virala. Josefine har över 14 000 följare på Tiktok där hon delar med sig av vardagen med Fox.

Josefine har fått en del kritik men säger att hon har varit i kontakt med länsstyrelsen angående räven och de har rekommenderat att hon inte tar med honom inomhus. Vännerna hänger därför alltid utomhus.

Udda sammanträffandet med namnet: ”Meningen”

Och nu till den stora frågan: Hette Josefine verkligen Foxman innan räven besökte henne eller har hon bytt namn? Svaret är att Josefine alltid – passande nog – har hetat Foxman i efternamn.

– Det känns ju lite som meningen, säger Josefine till Expressen om det udda sammanträffandet.

FOTO: Tiktok/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN