Jordan, 22, adopterades av singelpappa – blev OS-hjälte för USA

Jordan Windle och Jerry Windle

Jordan Windle var föräldralös, undernärd och nära döden.
Sen adopterades han av Jerry och livet tog en helt annan vändning.
Far och son-historien har berört många – vilket inte är speciellt konstigt.

Jordan Windle började livet på värsta tänkbara sätt. Han var bara ett år gammal när båda hans föräldrar dog. Plötsligt var han föräldralös och visste inte var han skulle ta vägen.

Läget var akut. När han var 18 månader gammal behövde han få läkarvård snabbt. Jordan led av undernäring, skabb, tarmparasiter och olika infektioner. Barnhemmet i Kambodja som han bott på det senaste halvåret kunde inte hjälpa honom.

I USA befann sig Jerry Windle. Han längtade efter barn. Som homosexuell var han medveten om svårigheterna, men efter att ha läst en artikel om en ensamstående pappa som adopterat ett barn började hoppet inom honom växa.

Jerry räddade livet på Jordan

Lyckligtvis fick Jerry adoptera Jordan. Det svaga barnet flyttade till USA i slutet av 90-talet och kunde äntligen få ett hem där han fick uppleva sann kärlek och trygghet.

Den ensamstående pappan såg till att Jordan fick vad han behövde för att tillfriskna. Med tiden blev leendet bredare, energin påtagligare och livet gladare.

Jordan visade snabbt att han var atletiskt lagd. Framför allt var han en fena på vattensporter. På somrarna åkte han på läger och visade upp imponerande vattenkonster. Jerry fanns alltid vid hans sida, jublandes och hejandes. Han hade en närvaro som många söner bara kan drömma om.

Talangen tog honom till OS

Åren gick. Jordan växte. Han fick en kropp som var i samklang med hans vattentalang. När han var 22 år gammal hände det overkliga: Jordan tog en plats i USA:s OS-trupp i simhopp.

Tyvärr kunde Jerry inte vara på plats och se sin son tävla i OS. På grund av covid-restriktioner fick han stanna hemma. Men det spelade egentligen ingen roll. Om Jerry var stolt över sin son, så var Jordan lika stolt över sin far. Han var med honom i minnesbanken.

– Jag brukar höra honom i publiken, vilket är fantastiskt. Att han inte kan vara här under OS kommer vara annorlunda. Jag önskar verkligen att han var här med mig, men det ändrar inte mitt uppdrag här, sa Jordan Windle till Wtvideo inför OS.

Jordan Windle

Jordan Windle tar sats och gör ett avancerat dykhopp i OS i Tokyo 2020.

Akihiro Sugimoto/AFLO/Shutterstock
Jordan Windle

Jordan Windle fortsätter sitt avancerade hopp.

Dmitri Lovetsky
Jordan Windle

Nu är det nära plurret, men hoppet är fortfarande igång och högst avancerat.

ATTILA KISBENEDEK
Jordan Windle

Jordan Windle landar i plurret.

USA TODAY Network

”Skulle göra allt för honom”

Jerry och Jordans historia har berört många. 2011 skrev de boken ”An Orphan No More: The True Story of a Boy" tillsammans. Bokens syfte var att rikta strålkastarljuset på vilken fin vändning ett liv kan ta, hur en föräldralös pojke kan finna kärlek och trygghet i en annan familj.

För Jordan har Jerry betytt allt. Han hade förmodligen inte överlevt om det inte vore för en pappas längtan efter ett barn.

– Jag hade inte varit här om det inte vore för honom, hans kärlek och stöd. Han har alltid funnits där för mig, han ringer mig alltid. Jag skulle göra allt för honom, och jag vet att han skulle göra samma för mig.

LÄS OCKSÅ: OS-arrangören pudlar efter idrottsstjärnornas hårda barnkritik

LÄS OCKSÅ: Jono adopterades bort av föräldrarna – tyckte han var för ful

Foto: Instagram, Akihiro Sugimoto/AFLO/Shutterstock, ATTILA KISBENEDEK, USA TODAY Network, Dmitri Lovetsky

Senaste nytt