Jimmie Åkesson visar upp nya flickvännen Matilda Kärnerup

JIMMIE ÅKESSON, MATILDA KÄRNERUP

Jimmie Åkesson har hittat kärleken på nytt efter separationen från ex-sambon Louise Erixon.
Nu bryter han tystnaden om 16 år yngre flickvännen Matilda Kärnerup.
Lööf och Åkesson i storbråk ”Ren och skär rasism”
0:41

Efter reklamen: Lööf och Åkesson i storbråk ”Ren och skär rasism”

(0:41)

Slå på ljud

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, 43, har fullt upp med framträdanden inför valet 2022 som går av stapeln inom kort.

Nyligen avslöjades det att Jimmie Åkesson träffat en ny partner. Det berättade SD-ledaren i radioprogrammet Halv tre med Lotta Bromé, som sänds i Mix Megapol.

Lotta Bromé frågade i programmet om han var singel:

– Nej, svarade Jimmie Åkesson då.

Jimmie var tidigare sambo med Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg. Tillsammans har de sonen Nils, 9. Men för två år sedan valde de att gå skilda vägar.

”Tider förändras och livet går vidare. För att föregripa rykten och missförstånd bekräftar jag här att jag och Jimmie separerat sedan ett litet tag tillbaka”, skrev Louise Erixon då i en kommentar på Facebook.

Är tillsammans med 16 år yngre flickvännen Matilda Kärnerup

Men nu har SD-ledaren hittat kärleken på nytt. I en intervju med Expressen berättar han nämligen om nya flickvännen Matilda Kärnerup, 27. Hon har också rötter i Sölvesborg och är ett gediget fotbollsfan – precis som Jimmie. De hejar nämligen på samma lag i Allsvenskan, Mjällby IF.

– Vi har träffats sedan januari och successivt kommit till insikten att vi trivs och har skoj tillsammans, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Se första bilden på paret här!

MATILDA KÄRNERUP, JIMMIE ÅKESSON

Matilda och Jimmie

FOTO: PRIVAT

FOTO: Fredrik Sandberg/TT / Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN