Jessie Diggins ilska efter Frida Karlssons beslut: ”Enhälligt raseri”

Frida Karlsson och Jessie Diggins

Frida Karlsson fällde Jessie Diggins, straffades med tre minuter tillägg och lämnade Tour de Ski.
Nu rasar amerikanskan över den svenska längdskidåkarens tilltag.
”Det går aldrig komma ifrån”, skriver hon på sin blogg.
0:34

Efter reklamen: Elva månaders flicka gör succé på brädan

(0:34)

Den klassiska sprinten i Tour de Ski sjöng på sista refrängen. Då kom den svenska storfavoriten Frida Karlsson, 22, och fällde den amerikanska längdskidåkaren Jessie Diggins, 30.

Frida Karlsson straffades med tre minuters tillägg och bestämde sig för att avbryta touren och åka hem.

– Med tre minuters tillägg känns det ändå kört. Jag är förbannad för jag tyckte att kroppen svarade bra. Nu ska jag åka hem och ladda batterierna, sa hon till Aftonbladet efteråt.

Frida Karlsson

Frida Karlsson straffades med tre minuters tillägg efter fällningen på Jessie Diggins. Då avbröt hon Tour de Ski och åkte hem.

Koji Ito/ ASSOCIATED PRESS / TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jessies stora ilska efter fällningen

En annan som var förbannad var Jessie Diggins. Hon tyckte att fällningen var oschyst. Trots de irriterande känslorna valde hon att ligga lågt med kritiken i den mixade zonen och väntade tills hon kom hem och kunde blogga.

I blogginlägget framkom det tydligt att hon var sur på Frida Karlsson, och det tidiga uttåget i sprinten skyllde hon till viss del på svensken.

”Låt oss vara ärliga angående den klassiska sprinten: det är aldrig roligt när folk inte följer reglerna, och resultatet blir att din tour blir mycket, mycket svårare. Det går inte att komma ifrån” skriver hon på sin blogg.

Jessie Diggins

Jessie Diggins var inte glad på Frida Karlsson efter fällningen. ”Det är aldrig roligt när folk inte följer reglerna”, skriver hon på sin brott.

Karl-Josef Hildenbrand
Duplantis okända kärlekskamp med flickvännen Desiré: ”Tvungen”

”Nästan enhälligt raseri”

Jessie Diggins försökte landa i tanken att hon inte kunde ha gjort något annorlunda. Frida Karlssons plötsliga fällning låg utanför hennes kontroll, och det blev en viktig läxa i vad som egentligen går att kontrollera och inte.

”Du kan bara kontrollera dina egna handlingar och energi, och ställs då vid ett vägskäl: gå vidare så fort som möjligt, eller låt det stjäla din energi”, skriver amerikanskan.

Jessie Diggins skriver vidare att hon släppt händelsen för längesen, även om blogginlägget tyder på annat, och tyckte det var stort att så många talangfulla skidåkare stöttade henne efteråt.

”Ärligt talat så var det ganska lätt att släppa frustrationen när hela världscupen var arg å mina vägnar. Nästintill enhälligt raseri är otroligt att bevittna, och jag kände ett fantastiskt stöd från alla runt omkring mig. Så… jag släppte det”, skriver hon.

Jessie Diggins

Jessie Diggins var desto gladare när hon såg hur många det var som delade hennes ilska. ”Nästintill enhälligt raseri är otroligt att bevittna”, skriver hon på sin blogg.

Karl-Josef Hildenbrand

LÄS OCKSÅ: Svenska hockeystjärnas förändring chockerar alla

LÄS OCKSÅ: 17-åriga talangen föll ihop på planen och dog

Foto: Koji Ito/ ASSOCIATED PRESS / TT, Karl-Josef Hildenbrand

SENASTE NYTT!